ÇAĞIN FARK EDİLMEYEN TEHLİKESİ TEKNOLOJİ BAĞLILIĞI GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ'NDE MERCEK ALTINA ALINDI
“Hayatın Sanal Olmasın” isimli araştırma projesi İstanbul Gelişim Üniversitesi, Halkla İlişkiler ve Sosyal Sorumluluk Kulübü tarafından hayata geçirildi. Teknoloji bağımlılığı araştırmalarının dört hafta boyunca 150 kişilik örneklem gurubu üzerinde gerçekleştirildiği kampanya İstanbul Gelişim Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü, Öğretim Üyesi, Yrd. Doç. Dr. Emel Tozlu ve öğrencileri Şafak Cömert, Sibel Aslan, Büşra Güngör, Tansu Kurt, Sinem Kuruca, Birkan Emanet, Gamze Gümüştekin ve Yusuf Canbek tarafından ortaya koyuldu.
Üniversite öğrencileri üzerinde gerçekleştirilen anket araştırmasının ortaya çıkması sonrasında sonuçlar, Yeşilay Kurumu Teknoloji Bağımlılığı Uzmanı İsmail MEMİŞ ile paylaşıldı. Araştırma sonuçlarının son derece dikkat çekici olduğunu belirten İsmail MEMİŞ tarafından konu masaya yatırılmak üzere 20 Nisan 2016 tarihinde saat 14:00’da üniversite öğrencilerine yönelik farkındalık semineri verildi.
İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu, Müdürü, Yrd. Doç. Dr. Erdal Şen ile birlikte ortaya çıkan sonuçları değerlendiren Yeşilay Kurumu Teknoloji Bağımlılığı Uzmanı İsmail MEMİŞ proje konusunun önemine dikkat çekerek “Günümüzde teknoloji bağımlılığı en az sigara ve alkol bağımlılığı kadar tehlikeli ancak henüz tehlikesinin farkına varılmamış durumda. Bu konu geniş kapsamlı bir şekilde, mutlaka üniversitelerce araştırmalı biz kurum olarak her konuda arkanızdayız.” diyerek memnuniyetini dile getirdi.
Eklenme Tarihi: : 21 Nisan 2016 Perşembeİstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi tarafından bu y...
Kış aylarının gelmesiyle grip aşısının koruyuculuğu tartışılmaya başlandı. ...