Uluslararası Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Çalıştayı ve Sertifika Programı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
İstanbul Gelişim Üniversitesi, Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü (IEEE) Endüstriyel Elektronik Topluluğu (IES) tarafından 4-7 Nisan tarihleri arasında düzenlenen, Uluslararası Yenilenebilir Enerji Teknolojisi Çalıştayı ve Sertifika Programı eğitimini 7 Nisan 2016 tarihinde tamamladı.
Çalıştay; İstanbul Gelişim Üniversitesi Konferans Salonunda düzenlendi. Türk ve yabancı 70 kişinin katıldığı, 42 saatlik eğitiminin sonunda katılımcılara sertifika verildi.
“GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ’NİN YENİ BULUŞ VE FİKİRLERE KAPILARI HER ZAMAN AÇIK”
Açılış konuşmasını İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Sayın Abdulkadir GAYRETLİ’nin yaptığı Uluslararası Yenilenebilir Enerji Teknolojisi Çalıştay’ında, geleceğin gelişen teknoloji vizyonları konuları üzerinde duruldu. Bu konuda kendileri ile ortak çalışma yapmak isteyen tüm araştırmacı ve bilim adamlarına kapılarının açık olduğunu bildiren GAYRETLİ şöyle devam etti. “Ulusal ve uluslararası düzeyde ortak proje yapmak, yayın yapmak, patent almak, alınan patentlerin satışını gerçekleştirerek yeni buluş ve fikirlerin üretime dönüştürmek gibi konularda tüm katılımcıları Gelişim Üniversitesi ile beraber çalışmaya davet ediyorum.”
Alternatif yenilenebilir enerji kaynakları arayışının gün geçtikçe hız kazandığını belirten Gelişim Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhami ÇOLAK, bu kapsamda akıllı şebeke sistemlerinde rüzgar enerjisinin önemine dikkat çeken bir konuşma yaparak, akıllı şebekelerin zorlukları, geliştirilmesi ve işletilmesine de eğitimleri ile katkı sağlamaya devam etmeyi hedeflediklerini kaydetti.
“GRUP ÇALIŞMALARI İLE FİKİR ALIŞVERİŞİ SAĞLANDI”
Çalıştayın öğleden sonraki oturumlarında katılımcılar, kısa süreli ikili görüşmeler yaparak, ortak çalışma alanlarına göre proje geliştirme hakkında düşüncelerini belirttiler. Yapılan görüşmelerin ardından kura yöntemiyle görüşmeciler arasında fikir paylaşımı gerçekleştirildi. İlerleyen saatlerde tüm katılımcılar projelerini sunabilmek amacıyla 10 kişilik 7 gruba ayrılarak bir yarışma düzenlendi ve birinci olan grup üyelerine hediyeleri taktim edildi.
Katılımcılar arasından, İngiliz Büyük Elçiliği adına konuşma yapan Sayın İlter HALİLOĞLU, Newton Proje Yöneticisi olarak ne tür projelere kaynak verdikleri konusuna dikkat çekerken British Council adına konuşma yapan Sayın İrem Aktaşlı GÜRKAN ise Researcher Links ve Katip Çelebi destekleri konusunda açıklamalarda bulundu.
“YENİLENEBİLİR ENERJİ TEKNOLOJİLERİ VE YENİ KARİYER OLANAKLARI”
Çalıştayın son gününde uluslararası olmak ve network kurmak konusunda konuşan ÇOLAK, Türkiye’ de geleceğin popüler meslekleri arasında yer almaya başlayan Yenilenebilir Enerji sektörünün, kariyer olanaklarına da değindi. Kariyer geliştirme fırsatları ile bu alanda çalışmalarını sürdürmek isteyen akademisyen ve öğrenciler için tavsiyelerde bulunmayı da ihmal etmedi.
Eğitimin bitmesiyle Gelişim Üniversitesi, misafirlerine İstanbul şehir turu organizasyonu düzenledi. Gezi organizasyonun ziyaret durakları Beyazıt, Kapalıçarşı, Yerebatan Sarnıcı, Sultanahmet, Dikili Taş, Çemberli Taş, Ayasofya, Topkapı Müzesi ve Süleymaniye Camisi oldu.
Eklenme Tarihi: : 12 Nisan 2016 Salıİstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), uluslararası akademik iş birliklerini ...
Cumhurbaşkanlığı resmi sitesinde de duyurulduğu üzere, Tokat Erbaa Yılmaz K...