İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Elektronik Ticaret ve Yönetim Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Dr. Ali Çelik’in "Gelişmiş ve Gelişmekte Olan Ülkeler İçin Döngüsel Ekonomi ve Net Sıfır Emisyon Hedefi Bağlamında Uluslararası Çalışma Standartları, Gelir Dağılımı, Savaş Endüstrisi ve Demokrasinin Küresel Isınma Üzerindeki Etkisinin Araştırılması" adlı 2219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Projesi, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi öğretim üyelerinin güncelin sorun alanlarına ışık tuttukları ve çözüm ürettikleri ulusal ve uluslararası düzeyde gerçekleştirdikleri nitelikli projelerle bilim dünyasına özgün katkılar sunmaya devam ediyor.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Elektronik Ticaret ve Yönetim Bölümü öğretim üyemiz Doç. Dr. Ali ÇELİK tarafından hazırlanan bilimsel proje, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 2219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Bursu kapsamında destek almaya hak kazanmıştır.
Doktora sonrası süreçte akademisyenlerin yurtdışında gerçekleştirmeyi hedeflediği akademik araştırmaları yürütmesine olanak sağlamayı amaçlayan TÜBİTAK bursuna layık görülen Öğr. Üyesi Doç. Dr. Ali Çelik’in, “"Gelişmiş ve Gelişmekte Olan Ülkeler İçin Döngüsel Ekonomi ve Net Sıfır Emisyon Hedefi Bağlamında Uluslararası Çalışma Standartları, Gelir Dağılımı, Savaş Endüstrisi ve Demokrasinin Küresel Isınma Üzerindeki Etkisinin Araştırılması" (Investigating the impact of international labour standards, income distribution, war industry and democracy on global warming in the context of the circular economy and the net zero emissions target for developed and developing countries.) başlıklı bilimsel projesi, çevre ekonomisi alanında ekonomik, sosyal, demografik ve politik faktörleri birlikte ele alarak hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkeler için çok boyutlu bir analiz yapmayı hedefliyor. Ayrıca, bu bilimsel projede TÜBİTAK'ın öncelikli alanlarından biri olan yeşil dönüşüm hedeflerine hizmet eden Birleşmiş Milletler (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'nin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 2053 vizyonuna göre hazırlanan 12. Kalkınma Planı çerçevesinde, net sıfır emisyonu ve döngüsel ekonomiye dayalı olarak bütünleştirilmesine katkıda bulunulması amaçlanıyor.
Öğretim üyemiz Doç. Dr. Ali Çelik, kazandığı araştırma bursu kapsamında Avustralya’nın ‘‘Development Studies'' alanında QS dünya üniversite sıralamasında ilk 100 üniversite arasında bulunan Western Sydney Üniversitesi’nde bilimsel çalışmalar yürüterek, İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin sürdürülebilirlik anlayışını benimsemiş yenilikçi ve öncü bir dünya üniversitesi olmak vizyonuna katkı sağlayan önemli bilimsel faaliyetlere imza atacaktır.
İstanbul Gelişim Üniversitesi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü ve Güz...
Avrupa Birliği’nin desteklediği Gençlerin Örgütsel Liderliği (Youth Organiz...