İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

İGÜ tarafından tasarlanıp üretilen Uçan Araba TUSİ büyük ilgi gördü

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) bünyesinde, Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TTO UAM) tarafından gerçekleştirilen Uçan Araba Projesi “TUSİ” 13-15 Eylül tarihleri arasında “AIRTAXI World Congress”te sergileniyor.

Yapımına 2018 yılında başlanan Uçan Araba Projesi TUSİ “Ufuktaki Teknoloji” sloganıyla çıktığı yolda, İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TTO UAM) bünyesindeki Türk mühendisler ve öğrenciler tarafından geliştirildi. 13-15 Eylül tarihleri arasında Raffles İstanbul Hotel’de gerçekleştirilen AIRTAXI World Congress Urban&eVTOL’de sergilenen TUSİ büyük ilgi gördü. Organizasyonun sponsorluğunu; İstanbul Gelişim Üniversitesi, Istanbul Airport ve Türk Hava Yolları gibi büyük kuruluşlar üstlendi.

SAVUNMA SANAYİİ, ARAMA KURTARMA VE ZİRAİ İLAÇLAMA ALANLARINA UYARLANABİLİR

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) bünyesinde gerçekleştirilen Uçan Araba Projesi TUSİ, ismini 13’üncü yüzyılda yaşayan Fars bilim insanı Nasirüddin Tusi’den alıyor. Önden çeker 3 tekerlekli araç alt yapısında tasarlanmış olup, 8 rotorlu bir sistem üzerinde alüminyum şase ve karbon fiber gövdeden oluşturularak hayata geçirildi. 75 kW motor gücüne sahip olan TUSİ, 85 kg faydalı yük taşıma kapasitesine sahip. İGÜ Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TTO UAM) tarafından yapılan açıklamada, Uçan Araba Projesi TUSİ’nin uzaktan kontrol veya dâhili pilot kontrol seçenekleri ile birlikte kullanılabilir olup, kişiye özel kullanım dışında savunma sanayii, arama kurtarma ve zirai ilaçlama alanlarına da uyarlanabilir özellikte olduğu belirtildi.

“YENİ PROTOTİPLERİN ÜRETİLMESİNE İLİŞKİN GEREKLİ ÇALIŞMALAR YAPILACAKTIR”

2018 yılında tasarım ve üretim aşamalarına başlanan TUSİ’nin şarj süresi 3,5 saat, geliştirilen son hali ile 10 dakika havada kalma süresi bulunuyor.  Havada kalış ve faydalı yük taşıma kapasitesinin artırılması için çalışmaları sürdürülen TUSİ’nin zirai ilaçlama amaçlı bir drone versiyonu da planlamalar içinde yer alıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TTO UAM) Müdürü Yahya Kemal Kıran, “Kongrede, eVTOL olarak anılan elektrikli hava taşıtlarının, devletin ilgili yönetmeliklerinin hazırlanması ve yürürlüğe girmesini müteakiben şehirlerde kullanılmaya başlayabileceği ve ABD ve Kanada’da kullanılmakta olduğuna dair bilgilendirmelerde bulunuldu. İstanbul Gelişim Üniversitesi olarak çalışmalarımıza hız kazandırmak, uçan arabayla ilgili mevcut birikimimizin artırılmasına ve yeni prototiplerin üretilmesine ilişkin gerekli çalışmalar yapılacaktır.” şeklinde konuştu.

Fuarın Sponsorları;

İstanbul Gelişim Üniversitesi
Inmarsat
SITA
Edmonton International Airport
Aeroporti Di Roma/UrbanV
İGA Istanbul Airport
AirCar
Zyrone Dynamics
Bellwether Industries
Limosa
C.M. Composite Materials Ltd
Dronepad Italy
AutoGyro
Unisphere
CustomCells
Nextra Aerospace Inc.
L3Harris Technologies
Turkish Airlines

















 

İGÜ tarafından tasarlanıp üretilen Uçan Araba TUSİ büyük ilgi gördü Eklenme Tarihi: :   14 Eylül 2022 Çarşamba

Türkiye’nin ilk Uluslararası Yapay Zeka ...

Dijital teknolojiler ve yapay zeka alanında küresel yarışta ön sıralarda ...

Eklenme Tarihi: :   13 Aralık 2024 Cuma

İstanbul Gelişim Üniversitesi ve Pakista...

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), uluslararası akademik iş birliklerini ...

Eklenme Tarihi: :   13 Aralık 2024 Cuma


AQAS AHPGS ABET SGHM
IQD TSE SKS