Bilimsel ve teknolojik alanlarda yaptığı birçok proje ve iş birliği ile öne çıkan İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Tasarlanan ve uygulamaya geçirilecek olan projelerin birçok alanda kullanılması hedefleniyor.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) bünyesindeki Türk mühendisler ve öğrenciler tarafından tasarlanan projeler ile öne çıkan İGÜ TTO; gıda, enerji, havacılık, siber güvenlik, sağlık, robotik, malzeme ve yapay zekâ teknoloji gruplarının Ar-Ge çalışmalarıyla her geçen gün yenilikçi, bilimsel ve teknolojik projeler üretiyor. Prestijli bir “Araştırma Üniversitesi” vizyonuyla ilerlemeyi sürdüren İGÜ, yapımına 2018 yılında başlanmış olan Uçan Araba Projesi TUSİ ile çeşitli kongrelerde öne çıkarken; yeni prototiplerin üretilmesi için gerekli çalışmalara hız kesmeden devam ediyor. Yeni teknolojilerin üretimine katkı sağlayarak; gerçekleştirdiği projeler ve iş birlikleri ile çağa uygun; gelişen, üreten, kaliteli eğitim anlayışını benimseyen İGÜ TTO’nun önümüzdeki dönemde hayata geçireceği birçok yeni projesi bulunuyor.
TUSİ-B için çalışmalar başladı
İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin ilk teknolojik projelerinden olan Uçan Araba TUSİ’nin batarya, kablo donanımı, motorların teknik kontrolü ve gereken elektronik modifikasyonları geliştirilmeye devam ediyor. İGÜ Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin’in TUSİ-B’nin tasarlanıp, imal edilmesi hususunda yaptığı atılım ile 22.03.2023 tarihinde gerçekleşen TUSİ-B Çalıştayı’nda; TUSİ-B’nin yapısal tasarım ve yazılım/elektrik ihtiyaçları belirlendi. Faaliyetlerin yürütülme çalışmaları kapsamında; Tasarım, Yapısal/İmalat ile Yazılım/Elektronik ve Aviyonik grupları oluşturuldu. TUSİ-B Projesi, "Acil Durumlarda Enkaz Bölgesine Sağlık Ekibi ve Malzeme Ulaştıran Drone (Uçan Kano) Tasarımı ve İmali" başlığı ile "1601 - Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı"na da önerildi.
ZİHA çalışmalarında atık malzemelerden istifade ediliyor
Zirai İlaçlama Drone Projesi (ZİHA) üzerinde çalışmalara başlandığını ifade eden İGÜ TTO yetkilileri, bu konuda TTO’da bulunan kullanılmış, atık malzemelerden istifade edildiğini belirttiler. Tasarımın devam ettiği projede imalat ve entegrasyon aşamalarına da yakın zamanda başlanacağı ifade edildi.
Elektrikli Jet Motorlu İHA (Jet Drone) projesi
İstanbul’da düzenlenen Airtaxi 2022 Dünya Hava Taksi Kongresi sonrasında bir öğrenci tezi çalışması için gündeme gelen Elektrikli Jet Motorlu İHA (Jet Drone) projesi, yapılan tasarım çalışmaları sonrasında, TÜBİTAK 2209-A desteği almaya hak kazandı. Tasarımı tamamlanan Jet Drone’un imalatı için bazı üretici firmalarla görüşmeler devam ediyor.
Sürdürülebilirlik konusunda önemli adımlar atarak, faaliyetler yürüten İstanbul Gelişim Üniversitesi, TUSAŞ tarafından düzenlenen Hangar Kampüs İnovasyon Programı’nda “Karbon Azalımı” özel alanında “Jet Drone” projesiyle TUSAŞ desteği de almaya hak kazandı.
“Ses Üstü Rüzgâr Tüneli” projesinin kurulum çalışmaları devam ediyor
Uluslararası standartlarda sunduğu eğitimi, çağın gerektirdiği teknolojilere sahip altyapısı; tecrübeli öğretim elemanları ve akademisyenleriyle kaliteli eğitimde başarısını kanıtlayan İstanbul Gelişim Üniversitesi, İGÜ TTO bünyesinde yapılan çalışmalarına “Ses Altı Rüzgâr Tüneli” ve “Ses Üstü Rüzgâr Tüneli” projelerini de eklemeye hazırlanıyor. “Ses Altı Rüzgâr Tüneli” için gerekli prosedürler oluşturulurken; “Ses Üstü Rüzgâr Tüneli” projesinde gerekli tüm donanımın tedarikleri tamamlanarak, sistemin TTO hangarına kurulum çalışmaları devam ediyor.
Öğrencilerinin sürekli gelişmesi ve çalışma hayatına adapte olması için çalışmalar yapan İGÜ TTO, TÜBİTAK BİLGEM ziyareti ile 3 İGÜ’lü öğrencinin stajını yapması konusunda anlaşma yaptı.
Dijital teknolojiler ve yapay zeka alanında küresel yarışta ön sıralarda ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), uluslararası akademik iş birliklerini ...