İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Mezunlar-Mensuplar Koordinatörlüğü ve Kariyer Geliştirme Merkezi tarafından düzenlenen “Sürdürülebilir Gönüllülük Günü” kapsamında, sivil toplum kuruluşlarında gönüllü çalışmalarda bulunan yöneticiler, öğrenci ve mezunlarla buluştu. Sivil toplum kuruluşları tarafından kurulan stantlarda öğrenci ve mezunlara bilgiler verildi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Mezunlar-Mensuplar Koordinatörlüğü ve Kariyer Geliştirme Merkezi tarafından “Sürdürülebilir Gönüllülük Günü” gerçekleştirildi. ICF Türkiye, İyiliğe Uçanlar Derneği, Sosyal Ben, Temel İhtiyaçlar Derneği, TEMA, Sağlık İçin Hareket ve Değişim Liderleri Derneği gibi öne çıkan sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri katılım sağladı.
“1.3 MİLYAR TON GIDA İSRAF EDİLİYOR”
Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne yönelik çalışmalar yapan İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), “Sürdürülebilir Gönüllülük Günü” kapsamında Türkiye’nin öne çıkan sivil toplum kuruluşlarının yöneticileriyle öğrenci ve mezunları bir araya getirdi. Hem gönüllülük çalışmaları hem de sürdürülebilirlik için neler yapılması gerektiği konusunda bilgiler veren Temel İhtiyaçlar Derneği Genel Müdürü Nil Tibukoğlu, “İsraf ve yoksullukla mücadele eden bir derneğiz. İsrafa gidecek ürünleri ihtiyaç sahipleriyle buluşturuyoruz. İsrafı önlemek için 'Gıda Bankacılığı'nı kullanıyoruz ve çözümün de bu olduğunu düşünüyoruz. Her yıl dünyada 1.3 milyar ton gıda israf ediliyor. Bunlar enerjide kullanılabilir ama çöpe gidiyor. İsrafı önlemek için planlı üretim yapılmalı. Üretimi azaltarak farkındalık sağlanmalı. Eğer bir şeyi yeniden kullanamıyorsak, geri dönüştürmeliyiz.” şeklinde konuştu.
DERNEKLER FAALİYETLERİNİ ANLATTI
Kendini tanıyan ve toplumun sorunlarına duyarlı genç kadınlar yetiştirmek hedefiyle ilerlediklerini belirten Değişim Liderleri Derneği Kurucusu Sema Başol, “Derneğimiz, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin 17 amacına yönelik çalışmalar yapıyor. Kendi çevrelerindeki sorunlara çözüm üreten, sosyal sorumluluk projelerine katılmak isteyen genç kadınlara destek veriyoruz.” dedi. Gönüllülük esasına dayalı bir dernek olduklarını ve 5-15 yaş arası dezavantajlı çocuklara yönelik çalışmalar yaptıklarını ifade eden İyiliğe Uçanlar Derneği Kurucu Başkanı Sinem Güldal, “Gençlerden umudumuz çok fazla ve birlikte yapacağımız çok şey var. Üniversitelerin havacılık kulüpleriyle beraber sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirerek kalplere dokunmak istiyoruz.” dedi. Son dönemdeki ana faaliyetlerinin iklim krizi olduğunu ifade eden TEMA Örgütlenme ve Saha Yönetimi Bölüm Başkan Yardımcısı Arif Gürel, doğayı, havayı ve yaşam kalitesini artırmak için herkesi gönüllü olmaya davet ettiklerini belirtti.
Dijital teknolojiler ve yapay zeka alanında küresel yarışta ön sıralarda ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), uluslararası akademik iş birliklerini ...