İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

İGÜ’lü öğrencilerin projelerine TÜBİTAK desteği

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Programları Başkanlığı tarafından yürütülen, 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Desteği Programı kapsamında İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencilerinin 5 projesi desteklenmeye hak kazandı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), “Araştırma Üniversitesi” vizyonuyla ilerleyerek; öğrencilerinin bilimsel, teknolojik, araştırma ve geliştirmeye yönelik çalışmalarına imkân sağlıyor. TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2022/2. dönemi çağrısı sonuçlarına göre İGÜ’lü öğrencilerin 5 projesi desteklenmeye hak kazandı.

Destek almaya hak kazanan projeler

Program, üniversitelerde öğrenim görmekte olan lisans ve ön lisans öğrencilerini projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etmeyi amaçlıyor. Öğretim üyeleri ve öğrencilerin geliştirdiği projelerin desteklendiği programda İstanbul Gelişim Üniversitesi; Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrenci ve akademisyenlerinin geliştirdiği 5 proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı. TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2022/2. dönemi çağrısı sonucunda başarılı bulunarak desteklenen öğrenci projeleri şu şekilde sıralandı:

-Dr. Öğr. Üyesi Sevcan Kahraman danışmanlığında, Sorumlu Araştırmacı Öğrenci Samet Tuzlupınar’ın ''İnsansız Hava Araçlarında (İha) Fpga Tabanlı Hızlı Görüntü İşlemenin Gerçeklenmesi'' adlı projesi,

-Dr. Öğr. Üyesi Kenan Şentürk danışmanlığında, Sorumlu Araştırmacı Öğrenci Furkan Onur’un ''Görme Engelli Bireyler için Yapay Zekâ ve Siber Güvenlik Özelliklerine Sahip Akıllı Gözlük'' adlı projesi,

- Prof. Dr. Osman Ergüven Vatandaş danışmanlığında, Sorumlu Araştırmacı Öğrenci Hüseyin Furkan Çelik’in ''Dikey Kalkış ve İniş Özellikli Elektrikli Fan Motoru Tahrikli İnsansız Hava Aracı'' adlı projesi,

-Dr. Öğr. Üyesi Gülşah Ünsal Jafarov danışmanlığında, Sorumlu Araştırmacı Öğrencimiz İslam Sevgin ve Yardımcı Araştırmacı Öğrenciler; Songül Narin, Umut Güngör, Nihal Akak’ın ''Hemşirelerin Kültürlerarası Duyarlılık Düzeylerinin Bakım Davranışlarına Olan Etkisi'' adlı projesi,

-Öğr. Gör. Tunay Doğan danışmanlığında, Sorumlu Araştırmacı Öğrenci Feyzi Can Öztekin‘in ''Meme ve Over Kanserli Hastalarda İnterlökin-4 (Il4) Geni Vntr Polimorfizminin Araştırılması'' adlı projesi destek hakkı kazandı.

“Öğrencilerimizin potansiyellerini ortaya çıkartacakları bilimsel destek programları için imkân sağlamaya her zaman hazırız”

Öğretim üyelerinin ve öğrencilerin başarılarından gurur duyduklarını ifade eden İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, “Yeni teknolojilerin üretimine katkı sağlayacak prestijli bir ‘Araştırma Üniversitesi’ olma yolunda Ar-Ge çalışmalarına öncelik veriyoruz. Öğrencilerimizin potansiyellerini ortaya çıkartacakları bilimsel destek programları için imkân sağlamaya her zaman hazırız. Sadece bugünü değil, geleceği de düşünerek topluma bilim yoluyla katkı sağlama hedefinde olan; projelere destek veren değerli akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin çalışmaları çok kıymetli. Bilimsel iş birliği oluşturmak, araştırma desteği sağlamak ve toplum bilinci oluşturarak sürekli öğrenmeyi teşvik etmek amacıyla hayata geçireceğimiz birçok projenin planlamaları yapıldı. TÜBİTAK’ın öğrencilere sunmuş olduğu destek programında öğrencilerimize rehberlik eden tüm akademisyenlerimizi ve projeleri kabul edilen öğrencilerimizi bilime yönelik faaliyetleri ve başarılarından ötürü kutluyorum.” şeklinde belirtti.

TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı'nda emeği geçenler;

1) Dr. Öğr. Üyesi Sevcan Kahraman danışmanlığında, Sorumlu Araştırmacı Öğrenci Samet Tuzlupınar’ın ''İnsansız Hava Araçlarında (İha) Fpga Tabanlı Hızlı Görüntü İşlemenin Gerçeklenmesi'' adlı projesi destek hakkı kazanmıştır.

2) Dr. Öğr. Üyesi Kenan Şentürk, danışmanlığında Sorumlu Araştırmacı Öğrenci Furkan Onur’un ve projenin kabulünde emeği geçen Dr. Öğr. Üyesi Serkan Gönen ve Arş. Gör. Tunay Acıman’ın çok büyük katkıları ile ''Görme Engelli Bireyler için Yapay Zekâ ve Siber Güvenlik Özelliklerine Sahip Akıllı Gözlük'' adlı projesi destek hakkı kazanmıştır.
 
3) Prof. Dr. Osman Ergüven Vatandaş danışmanlığında, Sorumlu Araştırmacı Öğrenci Hüseyin Furkan Çelik’in ''Dikey Kalkış ve İniş Özellikli Elektrikli Fan Motoru Tahrikli İnsansız Hava Aracı'' adlı projesi destek hakkı kazanmıştır.
 
Bu lisans bitirme çalışmasında elektrik fan motorlu dikey iniş kalkış (VTOL) özelliğine sahip, 20 kilogram ağırlığında insansız hava aracı tasarımı yapılmaktadır. Bu insansız hava aracında dikey ve yatay uçuş için itkiyi yönlendiren bir sistem ile uçuş rejimleri arasında geçiş sağlanması amaçlanmaktadır.

4) Dr. Öğr. Üyesi Gülşah Ünsal Jafarov danışmanlığında, Sorumlu Araştırmacı Öğrenci İslam Sevgin ve Yardımcı Araştırmacı Öğrenciler Songül Narin, Umut Güngör, Nihal Akak’ın ''Hemşirelerin Kültürlerarası Duyarlılık Düzeylerinin Bakım Davranışlarına Olan Etkisi'' adlı projesi destek hakkı kazanmıştır.

5) Öğr. Gör. Tunay Doğan danışmanlığında, Sorumlu Araştırmacı Öğrenci Feyzi Can Öztekin‘in ''Meme ve Over Kanserli Hastalarda İnterlökin-4 (Il4) Geni Vntr Polimorfizminin Araştırılması'' adlı projesi destek hakkı kazanmıştır.

Programda, Dr. Öğr. Üyesi Arzu Özgen’in de değerli destekleri bulunmuştur.



 

İGÜ’lü öğrencilerin projelerine TÜBİTAK desteği Eklenme Tarihi: :   23 Mart 2023 Perşembe

İGÜ’de başlayan Uluslararası Yapay Zeka ...

İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi tarafından bu y...

Eklenme Tarihi: :   11 Aralık 2024 Çarşamba

Grip aşısı yüzde 60 oranında koruyuculuk...

Kış aylarının gelmesiyle grip aşısının koruyuculuğu tartışılmaya başlandı. ...

Eklenme Tarihi: :   9 Aralık 2024 Pazartesi


AQAS AHPGS ABET SGHM
IQD TSE SKS