İstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksekokulu 'Önce İş Güvenliği' Dedi
Geleceğin İş Güvenliği Uzmanlarına “Önce İş Güvenliği” anlayışının temeli uzmanlar tarafından aktarıldı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda İş Sağlığı ve Güvenliği Kulübü tarafından “Önce İş Güvenliği” konulu etkinlik düzenlendi. Etkinlik; Meslek Yüsekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Erdal ŞEN, İş Sağlığı ve Güvenliği program başkanı Öğretim görevlileri Tolga Özer ve Tuğçe Yılmaz ve çok sayıda öğrencinin katılımı ile gerçekleşti.
Düzenlenen organizasyonda; İSAG-İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyonelleri Dernek Başkanı Levent Kavlak, ThyssenKrupp Türkiye İSG-Ç Müdürü, Tahsin Kaynak, Barsan Global Lojistik A.Ş Anadolu Bölge İş Güvenliği Uzmanı Hayati Baylan ağırlandı.
‘‘PLANLA, UYGULA, KONTROL ET VE ÖNLEM AL!’’
İSAG Yönetim Kurulu Bşk. Levent Kavlak yaptığı konuşmasında, İş Güvenliği Uzmanı olmanın sadece mevcut tehlikeleri belirlemek, bunlarla ilgili alınan önlemlerden ibaret olmadığı belirtti. Kavlak; iş sağlığı ve güvenliğinin ülkemizde dünü, bugünü, iş kazalarının istatistikleri, uzmanların saha uygulamalarında yaşadığı sorunlar gibi konular hakkında bilgi vererek çözümlenmesi için farkındalık çalışmaları anlattı.
İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulamalarının sahada işleyişinin önemini belirten Türkiye İSG-Ç Müdürü Tahsin Kaynak konu ile ilgili; ‘’Genel olarak uygulanmasında zorluk çekilen İş Güvenliği kurallarıyla ilgili olarak, örneğin kullanılmayan kişisel koruyucu donanımlarda çalışanlara sürekli bir cezadan bahsediliyor. Fakat bu konuda geliştirmiş olduğum ödül uygulamaları, bilinçlenerek öğrenmeyi daha etkin kılıyor. ‘’ ifadelerini kullandı. İşyerlerinde kuralcı olarak tanınan iş güvenliği uzmanlarının, saha uygulamalarında yaratıcı ve üretken olmasının avantajlarına da dikkat çekti.
‘‘SÖZ UÇAR, YAZI KALIR’’
Barsan Global Lojistik İş Güvenliği Uzmanı Hayati Baylan, çalışılan sektörlere göre değişen mesleki riskler ve tehlikeleri gibi konuları masaya yatırdı. Konuşmasında işe yeni başlayan her personele verilmesi zorunlu olan iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin de sektörel bazda değerlendirilmesinin öneminin üzerinde durdu. Baylan tüm bu açıklamalarını yanı sıra iş güvenliği uzmanı olarak yapılan çalışmaları belgelemenin en somut kanıtının doğru, düzenli dökümanların bulunduğu dosyada arşivlemek olduğu konularına da değindi.
Geleceğin İş Güvenliği Uzmanı adayları olarak; Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü öğrencilerinin ve İş Sağlığı ve Güvenliği Kulüp üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği programın sonunda, İstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Erdal ŞEN tarafından, konuşmacılara katılımlarından dolayı teşekkür edilerek, plaketleri takdim edildi.
Eklenme Tarihi: : 15 Kasım 2016 SalıDijital teknolojiler ve yapay zeka alanında küresel yarışta ön sıralarda ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), uluslararası akademik iş birliklerini ...