“Son derece ilgili öğrencilerin yer aldığı, harika bir organizasyon gerçekleştirdik. Gittiğim her yerde keşke böylesine duyarlı insanlar ile karşılaşsak”
Çocukluğundan beri farklı olduğunu hisseden ancak 21 yaşında adını koyamadığı bu farklılığın otizm olduğunu öğrenen Birsen Başar, o günden sonra kendini otizm farkındalığına adadı. Türkiye’de, Hollanda’da ve Belçika’da yüzlerce seminer verdi, kitaplar yazdı, belgeseller hazırladı. Bugün 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü’nde yine üniversiteli gençlere otizmin ne olduğunu anlatmak için Türkiye’ye gelerek İstanbul Gelişim Üniversitesi, Sosyal Sorumluluk Kulübünün misafiri oldu.
Otizm konusunda farkındalığın yeterli seviyeye gelebilmesi için neler yapılması gerektiğine değinen Başar, “Sadece Otizm Farkındalık Günü diye ilgi gösterilmesin, herkes elinden geldiğince bu konuda bir şeyler yapsın. Sadece konuşmak yetmez. Burada son derece ilgili öğrencilerin yer aldığı, harika bir organizasyon gerçekleştirdik. Gittiğim her yerde keşke böylesine duyarlı insanlar ile karşılaşsak” ifadelerini kullandı.
Seminerde konuşan İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli, otizm konusunda öğrencilerin bilinçlenmesi için ellerinden geleni yaptıklarını, Birsen Başar gibi azimli hayatları gördüğünde gurur duyduğunu ve tüm gençlerin bu azmi örnek almaları gerektiğini belirtti.
Hem keyifli hem de bilgilendirici bir seminer gerçekleştiğini söyleyen İstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüsekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Erdal Şen ise, “Buna sadece otizm diye bakmamak gerekiyor. Aslında dünyadaki tüm farklılıkları, her bireyi biricik olarak kabul ederek her grubun farklılıklarını anlayabilmek, onlarla birlikte yaşayabilmek adına önemli bir eğitimdi. Birsen Başar bu anlamda çok güzel bir örnek. Burada bugün bizimle birlikte olması bizi çok mutlu etti, çok onur duyduk. Bu farkındalıkla ilgili olarak bütün sosyal sorumluluk çalışmalarında söylediğimiz eğitim ve sevginin bütün kapıları açabileceğini, bütün sorunları çözebileceğini düşünüyoruz. Hem eğitim hem de sevginin paylaşıldığı bir dünyada bugün yaşadığımız bütün sorunların ortadan kalkabileceğine inanıyoruz” açıklamalarında bulundu.
Öğrencilerin 2 Nisan Dünya Otizm Günü çerçevesinde mavi kıyafetler giyerek, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Sosyal Sorumluluk kulübü etkinliği olarak organize edilen çalışmada, Kulüp başkanı Yrd. Doç. Dr. Emel Tozlu “Bu organizasyonları yapmaktaki temel amacımız, toplumsal duyarlılığı olan, sosyal sorumluluk bilinci ile eğitim alan öğrenciler yetiştirerek, topluma katkı sağlamak. Umarız bir nebzede olsa farkındalık yaratabiliyoruzdur.” diyerek organizasyonun öneminin altını çizdi.
Eklenme Tarihi: : 5 Nisan 2016 Salı
Mühendislik fakültelerini değerlendiren, kâr amacı gütmeyen ve bağımsız bir...
İstanbul Gelişim Üniversitesi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü ve Güz...