İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin 2016 YTONG Mimari Fikir Yarışması Başarısı

    İstanbul Gelişim Üniversitesi akademisyenlerinden Arş. Gör. Pınar Geçkili 2016 Ytong Mimari Fikir Yarışması’ndan derece ile döndü.

     7 Haziran 2016 tarihinde, Yapı-Endüstri Merkezi’nde gerçekleştirilen Ytong Mimari Fikir Yarışması sonuçları açıklandı. 4 tur süren yarışmanın sonunda, İstanbul Gelişim Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Arş. Gör. Pınar Geçkili tez kapsamında hazırladığı “Morfogenesis” isimli proje ile 2016 Ytong Mimari Fikir Yarışması’ndan eşdeğer ödülünü almaya hak kazandı.

    Katılımcılardan “göç”, “göçmenlik” ve “yersizlik” kavramları ile ilgili, tasarım dünyasından yola çıkarak, kendi seçecekleri mekân ölçeğinde, mekândan kaynaklı ya da mekâna yansıyan bir soruna odaklanmaları ve bu sorun için çözüm önerileri geliştirmeleri beklenen yarışma kapsamında toplamda 116 ekibin proje gönderdiği belirtildi. Katılımcıların projeleri, yarışma kapsamında zorlu bir süreçten geçti. “Morfogenesis” projesi ise başvuru yapan 116 projeyi geride bırakarak kendini gösterme fırsatı buldu. Yarışma sonunda “Morfogenesis” projesi ödülü olarak da, jüri üyeleri ve yapılan işler ile birlikte Venedik Bienaline katılım sağlanacağı bildirildi.

     Türk Ytong’un en uzun soluklu sosyal sorumluluk projelerinden birisi olan Mimarlık Yarışması’nın jüri üyleri; ODTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celal Abdi Güzer, İTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Deniz Aslan, NSMH Kurucusu (Nevzat Sayın Mimarlık Hizmetleri) Nevzat Sayın, Mimar Nilüfer Kozikoğlu, Türk Ytong Genel Müdür Yardımcısı Tolga Öztoprak oldu.

 “MÜLTECİLİK KAVRAMINA FARKLI BAKIŞ AÇILARI”

     Arş. Gör. Pınar Geçkili; Haliç Tersanesi’nde bir yerleşim planını içeren proje kapsamında, mültecilerin sürekli olarak mekan değiştirmesine bağlı olarak değişen mekanlar tasarladıklarını belirtti. Yarışmayı genel hatlarıyla değerlendiren Geçkili; “Ytong’un düzenlemiş olduğu “Yersizlik İçinde Bir Yer” temalı yarışma şu ana kadar Türkiye’de düzenlenmiş olan diğer yarışma pratiklerinden farklı bir yol izlemiştir. Yarışma için ara teslim ve dijital kolokyum yapılmış, bu da katılımcıların jüri üyelerinden projeleriyle ilgili yorum alabilmelerine ve projelerini geliştirebilmelerine katkı sağlamıştır. Bu anlamda bizim “Morfogenesis” isimli projemiz için de hem jüri üyelerinin hem de İstanbul Teknik Üniversite’sinde yürütmekte olduğum tez çalışmalarımın büyük katkısı olduğunu söyleyebilirim. Yarışma ile ilgili genel yorumum ise; kazanan beş projenin de mültecilik, göçerlik, göçmenlik kavramlarına farklı açılardan bakarak farklı çözüm önerileri getirebilmeleri anlamında özellikle içerisinde bulunduğumuz ortam üzerinde ufuk açıcı olduğunu ve ciddi katkıları olabileceğini düşünmekteyim” dedi.

     İstanbul Gelişim Üniversitesi olarak Arş. Gör. Pınar Geçkili’yi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz. 

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin 2016 YTONG Mimari Fikir Yarışması Başarısı Eklenme Tarihi: :   13 Ekim 2016 Perşembe

Ek tercih döneminde aday öğrencileri nel...

Sınav sonuçlarının ardından ilk tercih sonuçlarında istediği bölüme yerleşe...

Eklenme Tarihi: :   8 Eylül 2024 Pazar

Uzman psikolog anlattı: Ek tercih dönemi...

Üniversite sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından birçok öğrenci, üniv...

Eklenme Tarihi: :   8 Eylül 2024 Pazar


AQAS AHPGS ABET SGHM
IQD TSE SKS