İstanbul Gelişim Üniversitesi, Gelişim Sanat Galerisi’nde İGMYO Öğr. Gör. Murat Karaova’nın “Kadın Ressamlarımız 1” sergisi açılış töreninin ardından sanatseverlerle buluştu. Serginin Küratörü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Günay, “Kadın Ressamlarımız 1” sergisinin devamının geleceğini, seri olacağını belirtti.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Gelişim Sanat Galerisi etkinlikleri devam ediyor. 2022-2023 eğitim-öğretim yılında birbirinden değerli eserlere ev sahipliği yapan İGÜ, sanatseverler tarafından büyük ilgi görüyor. Ulusal ve uluslararası birçok kişisel ve karma sergiye eserleriyle katılan; toplumsal konuları tema edinerek figüratif çalışmalar yapan İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu (İGMYO) Öğr. Gör. Murat Karaova’nın “Kadın Ressamlarımız 1” sergisinin açılış töreni düzenlendi.
“Sanata pozitif ayrımcılık yapıyoruz”
Törenin açılış konuşmasını yapan İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, sanata pozitif ayrımcılık yaptığını belirterek, “Biz, sanatın diğer bilim alanlarından bir tık daha yukarıda olduğunu düşünüyoruz. Sanata pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Sanatı olmayan ülkenin medeniyeti olmaz. Sanat, medeniyetin ölçüsüdür. İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde de sanatı yukarıya taşımak istiyoruz. Ben, teknik alanla sanatsal alanı birleştirmek istiyorum. Bunlar birbirinden bağımsız şeyler değil. Üniversitemizde sanatla ilgili bölümlerimiz programlarımız epey var. Etrafımızda sanayi var. Sanatı onların içine sokmak istiyoruz aslında. Mühendislik bilimleri, teknik bilimler, sosyal bilimler ve sanatsal bilimleri sanayi ile buluşturmak istiyoruz.” dedi.
Serginin devamı gelecek
Sergide, Osmanlı’dan Cumhuriyet dönemine ve günümüze kadar resim sanatına iz bırakmış, adından söz ettirmiş kadın ressamların yer aldığını ifade eden serginin Küratörü İGMYO Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Günay, “Osmanlı’dan günümüze kadar sadece 11 tane mi kadın ressamımız mevcut gibi bir soru kafalarda oluşabilir. Tabii ki değil. Birçok kadın ressamımız mevcut. Serginin adından da anlaşılacağı üzere, “Kadın Ressamlarımız 1” sergisi. Bundan da şunu anlıyoruz; Murat hocamız Kadın Ressamlarımız 2, Kadın Ressamlarımız 3 şeklinde serisini devam ettirecek. Büyük merakla sonraki serileri bekliyoruz. Kendisini tebrik ediyorum.” dedi.
Sergide 11 eseri yer alan İGMYO Öğr. Gör. Murat Karaova, en büyük gayesinin öğrencilerine ilham olmak olduğunu belirterek, “Hayatta güzel, kaliteli ve iyi olarak nitelendirilmiş olan her şey büyük sorumluluklardan, büyük sınavlardan geçmiştir. Geçmişe baktığımızda bunu çok sık görüyoruz. Vaktizamanında yaşamış olan kadın sanatçılarımız, birçok zorluk ve mücadelenin ardından bu ülkede güzel şeylerin olmasını sağlamışlardır. Bizler, bilimsel ve sanatsal çalışmalar yapıyoruz bu ülkeyi bir adım daha ileriye götürebilmek için. Bu bağlamda, bu güzel ülkenin yarınları olan öğrencilerimiz çok çalışmalı.” dedi.
Dijital teknolojiler ve yapay zeka alanında küresel yarışta ön sıralarda ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), uluslararası akademik iş birliklerini ...