İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

Pandemi döneminde elektronik yayınların önemi daha da arttı

2019 yılı sonundan itibaren bütün dünyada etkisini gösteren Covid-19 virüsü, etkisini artırarak sürdürüyor. Covid-19 pandemisinin kütüphane hizmetlerini de etkilediğini belirten İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Ahmet Şenol Armağan, pandemi döneminde elektronik yayınlara ilginin pandemi öncesine göre artış gösterdiğini ifade etti.

20’DEN FAZLA VERİ TABANI

Özellikle elektronik yayınların bu dönemde çok kritik hale geldiğini söyleyen Armağan, “Bunun nedeni, elektronik kaynakların yerden ve zamandan bağımsız erişilebilir durumda olmasıdır. Tek ihtiyaç internete bağlı bir bilgisayardır. Öğretim üyeleri hazırladıkları içeriklerde bu yayınlardan çok fazla yararlanıyor. Öğrenciler de kütüphaneye gelemediklerinden elektronik yayınlara ilgi gösteriyor” diyerek 20’den fazla veri tabanı içinde milyonlarca kitap, makale, tezi kullanıcıların hizmetine sunduklarını belirtti.

“7/24 KÜTÜPHANE HİZMETİNE DEVAM EDİLİYOR”

Kullanıcıların bu veri tabanlarına kurum dışından erişmeleri için bilgisayarlarında küçük bir değişikliğin gerektiğini bildiren Armağan, “Kullandığımız Easy Proxy sistemi sayesinde kurum dışından erişim çok kolay hale geldi. https://kddb.gelisim.edu.tr sayfasında belirtilen bu ayarların yapılması ile kullanıcılarımız kütüphaneye fiziken gelemeseler de aslında kütüphanemiz onlara gitmiş olmaktadır. Bu sayede insanlarla temas ortadan kalktığı için hem 7/24 kütüphane hizmetine devam edilmekte, hem de pandemi kaynaklı riskler bertaraf edilmiş olmaktadır” dedi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde Mart – Ekim ayları arasında dönüşümlü çalışma yapılmış, 15 Ekim 2020’den itibaren tüm yerleşkelerde kütüphane hizmetleri tam kapasite ile verilmeye başlanmıştı ancak pandemi koşullarındaki değişimler sonrasında 16 Kasım 2020 itibariyle tekrar dönüşümlü çalışmaya geçildi. Bu nedenle kütüphaneye fiziken yapılacak ziyaretlerde bu hususun dikkate alınmasının önemli olduğu belirtildi. Kütüphane ilgili merak edilen her konu için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı’nın (kutuphane@gelisim.edu.tr) e-posta adresine soruların yöneltilebileceği ifade edildi.

Pandemi döneminde elektronik yayınların önemi daha da arttı Eklenme Tarihi: :   17 Kasım 2020 Salı

Türkiye’nin ilk Uluslararası Yapay Zeka ...

Dijital teknolojiler ve yapay zeka alanında küresel yarışta ön sıralarda ...

Eklenme Tarihi: :   13 Aralık 2024 Cuma

İstanbul Gelişim Üniversitesi ve Pakista...

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), uluslararası akademik iş birliklerini ...

Eklenme Tarihi: :   13 Aralık 2024 Cuma


AQAS AHPGS ABET SGHM
IQD TSE SKS