Bozulabilir ürünlerin tedarik zinciri yönetiminin giderek önem kazandığını ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Mehdi Safaei, tedarik zincirlerine öneriler sunan yeni bir model geliştirdi. Safaei, yaptığı çalışmayla toplam maliyetleri en aza indirgemeyi ve ürün kalitesini muhafaza edemeyen depoları en aza düşürmeyi hedefliyor. Safaei’nin çalışması “Trends in Food Science & Technology” dergisinde yayınlandı ve ilgiyle karşılandı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Mehdi Safaei, tedarik zincirlerine öneriler sunan bir model geliştirdi. Bozulabilir gıda tedarik zincirini optimize etmek, konum, zaman, stok kontrolü ve rotalama gibi tüm yönleri dikkate alarak hazırladığı modelle birlikte tedarik zinciri yönetimine yeni bir bakış açısı kazandırmayı hedefleyen Safaei, “Geliştirilecek yazılımla, kullanıcılar yalnızca verileri girerek hazırlanan modelin tüm çıktılarına ulaşabilecek ve maliyetlerini en aza indirgeyecek” ifadelerini kullandı.
Bozulabilir ürünlerin tedarik zinciri yönetiminin önemine vurgu yapan İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden (İGÜ) Dr. Öğr. Üyesi Mehdi Safaei, “Et ürünleri, sebzeler ve meyveler, çiçekler, fotoğraflar, filmler, bilgisayar parçaları, cep telefonları, ilaçlar, kan ve organlar bozulabilir ürünler arasında yer alıyor. Bu nedenle, bu ürünlerin tedarik zinciri yönetimi önemli” diye konuştu.
Dijital teknolojiler ve yapay zeka alanında küresel yarışta ön sıralarda ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), uluslararası akademik iş birliklerini ...