TTO Teknoloji ve Proje Grupları yeni fikirleri bekliyor
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) tarafından çeşitli konularda oluşturulan Teknoloji ve Proje Grupları, yeni fikirleri bekliyor. 8 farklı proje grubu bulunan TTO, akademisyen ve öğrencilerin projelerini ilgili gruplarda değerlendirecek.
İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin Ar-Ge ve yenilikçi teknoloji çalışmalarını yürüten Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) sanayi temeli üzerinde üretimi artırarak, katma değer oluşturmayı hedefliyor. 8 farklı alanda oluşturulan TTO Teknoloji ve Proje Grupları, belirtilen konularda temel araştırma yapan, yeni fikir/projeleri olan akademisyen ve öğrencileri bekliyor.
TTO Teknoloji ve Proje Grupları nedir?
-
Gıda
-
Enerji
-
Siber Güvenlik
-
Sağlık
-
Robotik
-
Malzeme
-
Yapay Zekâ
-
Havacılık
Teknoloji Transfer Ofisi, Uçan Araba Projesi ile öne çıkıyor
Robotik sektörü içerisinde ses getiren birçok projeye imza atan TTO, yapımına 2018 yılında başlanan Uçan Araba Projesi TUSİ ile öne çıkarken, yeni prototiplerin üretilmesi için çalışmalar yapıyor. Türk mühendisler ve öğrenciler tarafından geliştirilen proje, İstanbul'da düzenlenen Airtaxi Dünya Kongresi'nde büyük ilgi gördü. 13'üncü yüzyılda yaşayan Fars bilim insanı Nasirüddin TUSİ'den ismini alan Uçan Araba Projesi, önden çeker 3 tekerlekli ve 6 rotorlu (kollu) ve 6 elektrik motorlu bir sistem olarak araç alt yapısında tasarlandı. Sonrasında, taşıma gücünü artırabilmek amacıyla; rotor (kol) sayısı 4’e indirilerek elektrik motoru sayısı da 8’e yükseltildi. Uzaktan kontrol veya dâhili pilot kontrol seçenekleri ile birlikte kullanılabilen TUSİ, kişiye özel kullanım dışında savunma sanayii, arama kurtarma, zirai ilaçlama ve kargo taşımacılığı alanlarına da uyarlanabilecek.
Uçan Araba TUSİ 2022 Airtaxi Dünya Kongresi'nde özel davet alarak sergilenirken, İGÜ de kongre sponsorları listesinde yer aldı. 2022 MÜSİAD fuarında da sergilenen TUSİ, ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekti. TUSİ'nin ZİHA olarak hedeflenen ve yapay zekâ destekli projesi de katılımcılarda heyecan uyandırırken, yeni prototiplerin üretilmesi ve farklı alanlardaki uygulamalar için Ar-Ge çalışmalarına devam ediliyor. Hâlihazırda 10 dakika havada kalma süresi bulunan ve bu sürenin uzatılması için batarya gücü artırılması ve gövde ağırlıklarının hafifletilmesi gibi çalışmalar devam ediyor. TUSİ'nin zirai ilaçlama amaçlı bir drone versiyonu da hedeflenen çalışmalar içinde yer alıyor.
Başvuru için: tto@gelisim.edu.tr
Eklenme Tarihi: : 10 Ocak 2023 Salı