Çağa uygun, gelişen ve üreten, kaliteli eğitim anlayışıyla bir “Dünya Üniversitesi” olma vizyonu ile ilerleyen İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Uygulama ve Araştırma Merkezleri açılış töreni düzenlendi. Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Bahri Şahin, Uygulama ve Araştırma Merkezleri’ni bir araya getirerek ekip çalışmasını sağlamak istediklerini belirtti.
Yeni teknolojilerin üretimine katkı sağlayacak prestijli bir “Araştırma Üniversitesi” olma yolunda Ar-Ge çalışmalarına önem veren İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Uygulama ve Araştırma Merkezleri’ni bir araya getirdi. Bilimsel iş birliği oluşturmak, araştırma kaynaklarını güvence altına almak ve araştırma desteği sağlamak, toplumsal sorunlara odaklanmak ve toplum bilinci oluşturarak sürekli öğrenmeyi tetiklemek gibi faaliyetlere yönelik hedefleri bulunan Uygulama ve Araştırma Merkezleri’nin kısa dönemde hayata geçireceği birçok proje bulunuyor. Yapılacak projelerin planlamalarını yaptıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Bahri Şahin, Uygulama ve Araştırma Merkezleri’nin sayısının artacağını ifade etti.
“Hepimiz sahaya inmeliyiz”
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Uygulama ve Araştırma Merkezleri, topluma bilim yoluyla katkı sağlamayı hedefliyor. Sahaya inerek çalışmalar yapacaklarını belirten Rektör Prof. Dr. Bahri Şahin, “Uygulama ve Araştırma Merkezileri Ar-Ge’den sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Maraşlı’ya bağlı. Ben, kendisine huzurunuzda çok teşekkür ediyorum. Kendisi, göreve başladığı günden bu yana kısa süre içerisinde bütün yönetmelikleri ve yönergeleri gözden geçirerek var olan dağınık yapıyı birleştirdi. Hepimiz sahaya inmeliyiz. Kısa zamanda Beylikdüzü Organize Sanayi Bölgesi’nde bir toplantı yapacağız. Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürleri ve ekipleri Beylikdüzü Organize Sanayi Bölgesi’nde yapacağımız toplantıya katılacak ve sanayicilerle ortak neler yapabiliriz konuşacağız. Belediyelerle ortak yapabileceğimiz çalışmalar var. Etrafımız sosyal anlamda bir laboratuvar gibi. Bu bölgede birçok çalışma yapabiliriz. Hem sosyal sorumluluk projesi anlamında hem de sanayiyle iş birlikleri gerçekleştireceğiz. Bu çalışmalara fon alarak, ortak projeler yürütebiliriz.” şeklinde belirtti.
“Dağınık çalışma yapısını kaldırarak, ekip çalışmasını sağlıyoruz”
Teknik projeleri TEKMER (Teknoloji Geliştirme Merkezi) ve TTO (Teknoloji Transfer Ofisi) ile yürüteceklerini ifade eden Prof. Dr Bahri Şahin, “TEKMER’i Teknopark’a evireceğiz. Teknik bilimciler bu çatı altında birleşecek. Sosyal bilimcileri SOSYOPARK, sanat bilimcilerini SATPARK çatısı altında birleştireceğiz. SATPARK için yönergeyi gönderdik. Çok yakında hayata geçireceğiz. Dağınık çalışma yapısını kaldırarak, ekip çalışmasını sağlıyoruz.” dedi. İGÜ’nün; Teknopark, SOSYOPARK ve SATPARK’la prestijli ve Türkiye’de söz sahibi bir üniversite olacağını sözlerine ekledi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi Batı Dilleri ve E...
İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi tarafından bu y...