İstanbul Gelişim Üniversitesi

Üniversite Gündeminden

11 ulusal ve uluslararası proje desteği: eğitim-öğretim, Ar-Ge faaliyetleri ve geleceğin planlanması toplantısında İGÜ UBF planlamalarını açıkladı

İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi (UBF) Dekanı Prof. Dr. Kamil Kaya, eğitim-öğretim ve AR-GE faaliyetlerine dair bir toplantı düzenledi. Toplantıda, Dekan Kaya, 2018 öğrencinin eğitim aldığı UBF bünyesinde gerçekleştirilen akademik çalışmaları ve başarıları açıkladı. Buna göre, fakülte 23 ulusal makale, 43 uluslararası makale, 13 uluslararası kitap-kitap bölümü, 30 uluslararası sempozyum ve 9 ulusal kongre katılımı ile önemli başarılara imza attı.

11 Ulusal ve Uluslararası Proje Desteği

Ayrıca Dekan Kaya, UBF'nin 11 ulusal ve uluslararası proje desteği aldığını belirtti. Öğrencilere uygulamalı eğitim imkanı sunmak adına 2022-2023 eğitim-öğretim yılında Uygulamalı İletişim Atölyesi, Uçak Aviyonik B2 Laboratuvarı ve Simültane Çeviri Laboratuvarı gibi 3 yeni laboratuvarın kurulduğunu ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Bahri Şahin, toplantıda üniversitenin gelecek hedefleri ve yeni uygulamaları hakkında bilgi verdi. AVESİS ve BAPSİS programlarının araştırma-geliştirme ve projelerde sunduğu faydalara değindi. Şahin, dış paydaşların yönetimi konseptinde sanayi iş birliklerinin odak noktasına alınması, mezunlar ile iletişimin geliştirilmesi ve üniversitemize aidiyetin artırılması, uluslararası ve ulusal araştırma makalelerinin yazılması gibi konular üzerinde durdu.

Öğrencilerin Uygulama ve Araştırma Merkezlerine Yönlendirilmesi

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Maraşlı, İGÜ TTO ve İGÜTEKMER merkezleri hakkında bilgi vererek, öğrencilerin uygulama ve araştırma merkezlerine yönlendirilmesinin önemine vurgu yaptı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Kuruoğlu ise 2022-2023 eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Toplantının son bölümünde bölüm başkanları, kendi bölümleriyle ilgili bilgi ve açıklamalarda bulunarak eğitim-öğretim faaliyetlerini geliştirmeye yönelik öngörü ve hedeflerini açıkladılar. Bu önemli toplantı, İstanbul Gelişim Üniversitesi'nin eğitim-öğretim ve AR-GE faaliyetlerine verdiği önemi bir kez daha ortaya koyarken, üniversitenin gelecek hedeflerine ulaşması için atılan adımların da güçlenmesi adına da etkili oldu.

UBF Dekanı Prof. Dr. Kamil Kaya'nın düzenlediği toplantı, İstanbul Gelişim Üniversitesi'nin farklı fakültelerinde gerçekleştirilecek Eğitim-Öğretim, AR-GE Faaliyetleri ve Geleceğin Planlanması Toplantılarının bir parçası olarak dikkat çekti. Bu seri, üniversitenin öğrenci merkezli, araştırma odaklı ve uluslararasılaşma hedeflerini göz önünde bulundurarak düzenlenecek ve tüm fakültelerde benzer toplantılar gerçekleştirilecektir.

İstanbul Gelişim Üniversitesi, bu toplantılar ile eğitim-öğretim ve AR-GE faaliyetlerini daha da güçlendirerek, ulusal ve uluslararası düzeyde başarılarını artırmayı hedeflemektedir. Üniversite, öğrencilerin başarısı için sürekli gelişim süreçlerini destekleyerek, eğitim kalitesini daha da yükseltmeyi amaçlamaktadır.
 

11 ulusal ve uluslararası proje desteği: eğitim-öğretim, Ar-Ge faaliyetleri ve geleceğin planlanması toplantısında İGÜ UBF planlamalarını açıkladı Eklenme Tarihi: :   5 Mayıs 2023 Cuma

Türkiye’nin ilk Uluslararası Yapay Zeka ...

Dijital teknolojiler ve yapay zeka alanında küresel yarışta ön sıralarda ...

Eklenme Tarihi: :   13 Aralık 2024 Cuma

İstanbul Gelişim Üniversitesi ve Pakista...

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), uluslararası akademik iş birliklerini ...

Eklenme Tarihi: :   13 Aralık 2024 Cuma


AQAS AHPGS ABET SGHM
IQD TSE SKS