İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Ergoterapi Bölümü, Ergoterapist Öykü Su Ünay’ı, üniversitenin yeni kampüsü Gelişim Tower’da ağırladı. “Çocuk Nörolojide Duyu Bütünleme” uygulamalarından örnek veren Ünay, çocuk nörolojisi alanında çalışacak Ergoterapist, Fizyoterapist, Çocuk Gelişimci ve Elektronörofizyolog gibi meslek gruplarının ortak dayanışma içinde çalışmasının öneminden bahsetti.
Duyu bütünleme tedavisinde dikkat edilmesi gereken unsurları ve aile eğitiminin önemine değinen Ergoterapist Öykü Su Ünay, mezun adaylarının mesleğe atılmadan önce kişisel ve mesleki gelişimleri için öneriler ve tavsiyelerde bulundu. Seminere İstanbul Gelişim Üniversitesi ve diğer üniversitelerin çeşitli bölümlerinden gelen öğrenciler de katıldı.
Duyu bütünlemenin otizm, dikkat dağınıklığı, öğrenme güçlüğü disleksi tedavisinde kullanılan bir yöntem olduğunu dile getiren Ünay, “Fiziksel ve fonksiyonel bozukluk ile sonuçlanan serebral palsi yani beyin felcinde de kullanılabiliyor. Bilinenin aksine vücudumuzda yalnızca 5 duyu organımız yok. Günümüzde tanımlanmış 7 duyu sistemimiz var. Vestibüler duyu ve proprioseptif duyu daha yeni tanımlanan duyular. Denge duyusu ve eklem hareket hissi olarak da bilinen bu iki duyunun işlemleme bozukluğu sonucunda çeşitli problemler ortaya çıkıyor. Çevresel uyaranları kendi duyu işlemleme sürecinden geçiremeyen çocuk, doğal ve uygun cevapları da veremiyor ve karşımıza dikkat dağınıklığı, öğrenme güçlüğü olan bireyler çıkıyor. Duyusal işlemleme bozukluğuna sahip çocuklar okulda ve sosyal hayatta dışlanabiliyor” şeklinde konuştu.
Seminer sonunda Ergoterapist Öykü Su Ünay’a İstanbul Gelişim Üniversitesi adına teşekkür plaketi takdim edildi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi Batı Dilleri ve E...
İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi tarafından bu y...