Örgün eğitim programlarındaki bütün derslerde eş zamanlı ya da eş zaman olmadan uzaktan eğitim yöntemlerini kullanacaklarını ifade eden İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Gayretli, “Üniversite olarak, uzaktan öğretimle ilgili her türlü tedbir ve uygulamalarında, engelli öğrencilerin engel durumunu da mümkün olduğunca dikkate alıyoruz” şeklinde konuştu.
“ÖNCELİKLİ HEDEF: TAM KATILIM SAĞLAMAK”
Engelli öğrencilerin yükseköğrenim sürecine tam katılımını sağlamak öncelikli hedefleri arasında yer aldığını belirten Gayretli, “Engelli öğrencilerin eğitime erişimlerinin ön koşulu mekânsal erişilebilirlik. Engellilere akran desteği ile birlikte planladığımız sınav uyarlamalarımız mevcut. Derslere katılımları önemli. Engellilerin her konuda erişilebilirliklerini artırmak için de çalışıyoruz” dedi.
“ERİŞİLEBİLİRLİĞİ UYGUN HALE GETİRMELİYİZ”
Türkiye genelinde 50 bine yakın engelli öğrenci olduğuna değinen Gayretli, “Bunlardan 5 bin kadarı örgün öğretim ile eğitim hayatına devam ediyor. Bedensel engelliler, kronik sağlık sorunu olanlar, görme ve işitme engelliler gibi birçok engelli gencimiz YKS’ye başvuruyor ve üniversiteli oluyor. Erişilebilirliği ne kadar kolay ve uygun hale getirirsek, her yıl bu sayılarda gözle görülür bir artış olması söz konusu” ifadelerini kullandı.
“ENGELLLİ DESTEK TEKNİKERİ UNVANI VERİLECEK”
YÖK’ün üniversitelerde ‘Engelli Destek Programı” açmayı hedeflediğini hatırlatan İGÜ Mütevelli Heyeti Üyesi Şule Gayretli ise, “YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Engelliler Destek Programının müjdesini geçtiğimiz aylarda vermişti. Ön lisans düzeyinde olması beklenen programdan mezun olacaklara ‘Engelli Destek Teknikeri” unvanı verilecek. Özelde ve kamuda istihdam edilebilecekler” diye konuştu.
İstanbul Gelişim Üniversitesi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü ve Güz...
Avrupa Birliği’nin desteklediği Gençlerin Örgütsel Liderliği (Youth Organiz...