İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı, "İşitme Kayıpları ve Gırtlak Kanserine Karşı Bilinmesi Gerekenler" semineri gerçekleştirdi. Seminerde, işitme kaybına yol açan nedenler, işitme kaybının dışa etkileri, gırtlak kanseri belirtileri, risk faktörleri ve uygulanan tedavi yöntemleri ele alındı.
Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Murat Ulusan ve Prof. Dr. Serkan Orhan, İGÜ’de düzenlenen "İşitme Kayıpları ve Gırtlak Kanserine Karşı Bilinmesi Gerekenler" seminerinde öğrencilerle bir araya geldi.
Türkiye’de en sık larenks kanserinin görüldüğüne dikkat çeken Doç. Dr. Murat Ulusan, larenks kanserinin 45 yaş üstü insanlarda, erkeklere kadınlara göre daha yaygın olduğunu belirterek, en büyük risk faktörü olan sigaradan uzak durulması gerektiğini ifade etti.
İşitme kaybına yönelik uyarı ve önerilerde bulunan Prof. Dr. Serkan Orhan, işitme kayıplarının yaşa bağlı, gürültüden, darbeden, patlamadan ve yanlış kulak çubuğu kullanımından kaynaklandığını ifade etti.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Nizamlıoğlu başkanlığında, Öğr. Gör. Ebru Cengiz tarafından gerçekleştirilen seminerin sonunda, Doç. Dr. Murat Ulusan ve Prof. Dr. Serkan Orhan’a teşekkür plaketi takdim edildi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü ve Güz...
Avrupa Birliği’nin desteklediği Gençlerin Örgütsel Liderliği (Youth Organiz...