“Türk Futbolunda Problem Sahaları ve Çözüm Önerileri” Konulu Söyleşi Programı Gerçekleştirdi
Tüm spor dalları içinde üzerinde en çok konuşulan ve her kesimden bireyin büyük bir ilgi ile takip ettiği Futbol, sanayileşmenin ardından popülerleşme sürecine girmiştir. Futbolun metalaşma/endüstrileşme ya da iş haline dönüşme süreci hızlandıkça, futbol ekonomisi büyümüş ve kurumsallaşma ihtiyacı da kaçınılmaz bir hal almıştır.
Bu devinimin de etkisiyle günümüzde futbol oyunu tüm dünyada herhangi bir ticari sektör gibi serbest pazar norm ve kurallarına tabi görülmektedir. Bir futbol kulübünün başarıya ulaşması ancak, gerek yönetsel gerekse ekonomik olarak istikrar sağlamasıyla gerçekleşir. Bu bağlamda, spor kulüpleri çağdaş işletmeciliğin başarı getiren yöntemlerini yürütmek ve kurumsal yönetimin gereklerini uygulamak konumundadırlar. Futbol yönetimi ve kurumları her alandaki gelişmeleri izlemek ve onlara uyum sağlamanın yanı sıra kendini bu gelişmeler karşısında yenilemek ve geliştirmek mecburiyetindedir.
Ancak bu kadar önem atfedilen futbol, ehil olmayan ellerde çağdaş olmayan modeller ile yönetilmeye çalışılmakta ve milyon dolarlara ulaşan ülke kaynakları heba olmaktadır. Kurumsal yönetim, yönetimin devamlılığı ve sürdürülebilir sportif ve ticari başarının olmadığı ve kurumsal kültürün oluşmadığı bu model, beraberinde birçok sorunu getirmektedir.
Dünya ile entegre olmuş, hatırı sayılır sportif alt yapıyı destekleyecek genç nüfusa sahip ülkemizin marka değerine olumsuz etki eden ve sürdürülebilir olmayan uygulamaları, yeni ve çağdaş bir yönetim modeline dönüştürmek amacıyla üniversitemiz bu yıl futbol ve bilimi yakınlaştıracak bir insiyatif geliştirme yönünde çaba sarf edecektir.
Bu kapsamda; üniversitemiz, “futbolun problem sahalarının tespiti ve çözüm önerileri” konusunu bilimsel yaklaşımlarla değerlendirmeyi hedeflemiş ve bir seri söyleşi-panel ile Mayıs 2018 ayında yapılması planlanan Uluslararası Spor ve Bilim kongresini gündemine almıştır.
Bu amaçla çıktığımız yolda, 11.10.2017 tarihinde gerçekleştirdiğimiz ve akademik yılın ilk söyleşisi olma özelliği de taşıyan programımızla, hepimizin çok yakından tanıdığı önemli bir ismi konuk etmiş olmanın mutluğu ve gururunu yaşıyoruz. Üniversitemizin konferans salonunda gerçekleşen söyleşiye teşrif eden değerli Teknik direktör Yılmaz VURAL, İGÜ BESYO müdür yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Serdar SAMUR’un moderatörlüğünde öğrencilerimiz ve akademik personelimize deneyimleri ile ışık tutarak önemli katkılar sağlamıştır. Rektör yardımcısı Prof. Dr. Ali OKATAN’ın açılış konuşması ile başlayan programa davetlilerin ilgisi de oldukça büyüktü.
Eklenme Tarihi: : 17 Ekim 2017 Salıİstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü ile Güz...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Türk dünyasıyla akademik bağlarını g...