İstanbul Gelişim Üniversitesi

Özel Üniversite Tercihleri

Özel Üniversite Tercihleri

Özel üniversite tercihleri ve diğer üniversite tercihleri yapılırken, birden fazla unsur içeriği detaylı şekilde araştırılmalıdır. Üniversite eğitimini, kaliteli şekilde almak ve tamamlamak isteyen adaylar, uzun yıllar boyunca bu sınava hazırlanmaktadırlar. ÖSYM tarafından hazırlanan üniversite sınavlarında adaylar; puanlama sistemine göre değerlendirmeye alınır ve başarı oranına göre de istedikleri eğitim kurumunu seçebilirler.
 
Vakıf üniversiteleri arasında yer alan İstanbul Gelişim Üniversitesi, adayların sıklıkla tercih ettiği ve eğitimlerin sonunda, başarıya ulaştıkları üniversiteler arasındadır. Üniversite seçimi, iş hayatının sürekliliği ve başarı oranının yüksek olması açısından oldukça önemlidir. Bütün bu nedenlerden dolayı seçim yapılırken; üniversitenin eğitimi, eğitim kadrosu, başarı tabloları, fakülte ve MYO sayıları, ülke sıralamasındaki yeri, dünya sıralamasında yeri vb. diğer faktörler kesinlikle araştırılmalıdır.

Üniversite Tercihleri Ne Zaman
 

Özel üniversite tercihleri yapılırken, dikkat edilmesi gereken bir diğer unsur “zamanlama” olmaktadır. YKS sınavı sonrasında aday öğrencilerin başarı oranları ve almış oldukları puanlar açıklanır. Bunun sonrasında adaylar, aldıkları puanlara göre tercih yapma hakkına ulaşır. Tercih yapılabilmesi için belirli bir süre olmaktadır. Süresi içerisinde tercih hakkını kullanmayan aday, aynı yıl içerisinde üniversite öğrencisi olma hakkından feragat etmiş sayılır.
 
Üniversite sınavında, puan barajını aşan ve seçim yapmaya hak kazana adayın 24 tercih hakkı bulunmaktadır. TYT sınavında 150 barajını aşan adaylar, 2 yıllık ön lisans programlarına hak kazanırlar. AYT sınavında 180 barajını geçen adaylar ise 4 yıllık lisans bölümlerini tercih edebilirler.

Özel Üniversite Tercihleri
 

Üniversite Tercih Robotu
 

Özel üniversite tercihleri yapılırken, ÖSYM tarafından düzenlenen tercih robotlarından faydalanılabilinir. Tercih robotlarına, internet aracılığı ile ulaşılabilir. Her yıl yeni şekliyle düzenlenen robot sistemlerin içeriğinde;
 
Üniversitelerin taban ve tavan puanları
Bir önceki yıla ait olan, taban ve tavan puanları
Eğitim kadroları
Eğitim bilgileri
Yıllık başarı oranları
Burs oranları
Yabancı dil seçenekleri
Kontenjan sayısı
Diğer bilgiler yer almaktadır.
 
Adaylar, tercih robotlarının geliştirilmesinden önce, dağıtılan el kitapçıklardan seçim yapabiliyorlardı. Seçim kitapçıkları devam eden bir uygulama olsa da tercih robotları ve bu sistem içinden yer alan filtreleme seçenekleri, adaylar tarafından daha sıklıkla tercih edilmektedir.

Eklenme Tarihi: :   28 Temmuz 2021 Çarşamba


AQAS AHPGS ABET SGHM
IQD TSE SKS