İstanbul Gelişim Üniversitesi

Yök Atlas Tercih Motoru

Yök Atlas Tercih Motoru

Yök atlas tercih motoru, öğrencilerin YKS sınavı sonrasında doğru tercih yapabilmeleri için oldukça önemli bir rol oynamaktadır. Bu sistem aracılığı ile öğrenciler, bir önceki yılın lisans ve ön lisan taban-tavan puanlamasına erişim sağlayabilmektedir.
 
Yükseköğretim kurulu (YÖK), yeni düzenlenen sistemlerine öğrencilerine yönelik olarak birkaç değişiklik yaparak eklemelerde bulunmuştur. Yapılan yeni eklemeler sayesinde, meslek ve tercih alanları açılmıştır. Öğrenciler bu eklemeler sonrasında bu alanı daha da verimli şekilde kullanabilmektedir. 
 
Yükseköğretim kurulunca hizmete sunulan dijital programda, yerleşme imkânı sunulan alanların yanı sıra, üniversitelerle ilgili belli başlı bilgilere de erişim sağlanabilmektedir. Kurulan sistemden öğrenciler ve üniversite tercihlerinde çalışma ilerleten uzmanlar faydalanmaktadır. Yök atlas tercih motoru içerisinde; 
 
Üniversitelerin akademik kadroları
Burs oranları
Taban ve tavan puanlamaları
Kontenjan sayıları
Eğitim süreleri
Eğitim dilleri yer almaktadır.

Yök-Atlas-Tercih-Motoru-1

Tercih Robotu
 

Tercih robotu, üniversite eğitimi alarak iş hayatına devam etmeyi hedefleyen bütün öğrenciler için, oldukça önem taşımaktadır. İş hayatına giriş yapacak her bireyin, meslek seçimi yaparken dikkat etmesi gereken belli başlı kurallar bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi de doğru üniversite tercihidir.
 
Yök tarafından her yıl üniversite adayı öğrencilere ve uzmanlara yönelik kılavuzlar hazırlanır ve seçim amaçlı olarak ilgililere ulaştırılır. Fakat yapılan istatistiklere göre; öğrenciler ve uzmanlar, dijital platformda daha hızlı sürede ulaşabilecekleri Yök atlas tercih motoru kullanmayı daha sıklıkla tercih etmektedir. 
 

Ek Tercih Sihirbazı
 

Yükseköğretim sınavı sonrasında öğrenciler, sınavda sergiledikleri başarı puanlarına göre üniversite ve bölüm seçimi yapma hakkına erişirler. ÖSYM olarak bilinen ölçme, seçme ve yerleştirme merkezi, sınavda başarılı olan kişilere yönelik olarak kılavuz niteliğinde kitapçık hazırlar ve seçimler buna göre yapılabilir. Gelişen teknoloji ve dijital platformlar sonrasında, seçim yapma hakkı oluşan adaylar bu kitapçıklardan ziyade tercih robotlarını kullanarak seçim yapmayı tercih etmektedirler.
 
Sınavda başarılı olan adaylar, genel tercih seçimi ve ek tercih seçimi alanları üzerinden seçim yapabilir. ÖSYM kurumuna genel tercih kapsamında bildirim yapan aday, seçimleri arasında yer alan gruba yerleşememişse, ek tercih seçeneğinden faydalanır. Yök atlas tercih motoru sistemi de sınav sonrası seçimlerde, kişilere en kolay şekilde tercih yapma olanağını sağlamaktadır.

Yök-Atlas-Tercih-Motoru-2

Yks Tercih Motoru
 

Yks tercih motorları uygulamaları sayesinde, sınavda başarılı olan kişiler gerekli filtrelemeleri yaparak, kısa zamanda sonuca ulaşabilir ve seçim alanlarını görebilir. Dijital platformda kullanımı oldukça yaygınlaşan bu sistem içerisinde; eğitim süresi, üniversite türü, eğitim türü, ücretli-ücretsiz, burslu, puan aralığı, şehir, alan-bölüm, puan türü ve diğer filtreleme özellikleri bulunmaktadır.
 
Tercih motorları sayesinde kişiler, yeteneklerine ve ilgilendikleri alana göre seçimlerini pratik şekilde yapabilirler. Son yıllarda ülkemizde de sıklıkla tercih edilen bu dijital alan, üniversite adayları tarafından süreklilikle kullanılmaktadır. Ayrıca her yıl düzenli olarak bu sisteme yapılan yenilikler, adaylar tarafından da benimsenerek kullanılmaya devam edilmesini sağlamaktadır. 
 

Eklenme Tarihi: :   10 Haziran 2021 Perşembe


AQAS AHPGS ABET SGHM
IQD TSE SKS