Her yıl dünyada ve ülkemizde kutlanan Kütüphane Haftası kapsamında İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde (İGÜ) çeşitli etkinlikler düzenlendi. 2024 yılı boyunca İGÜ Kütüphanesi’nden en fazla ödünç yayın alan 10 öğrenci, Rektör Prof. Dr. Bahri Şahin tarafından ödüllendirildi.
Farklı bölümlerden ve düzeylerden öğrencilerin yer aldığı törende, Prof. Dr. Şahin öğrencilerle tek tek tanışarak sohbet etti ve mesleki tecrübelerini paylaştı. Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Kuruoğlu ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Maraşlı da katılarak öğrencilere destek verdi.
Etkinlik boyunca öğrencilerle birebir ilgilenen yöneticiler, kendi akademik ve mesleki yolculuklarına dair önerilerde bulundu. Rektör Prof. Dr. Bahri Şahin, “Hayatta hangi başarıya ulaşırsanız ulaşın geldiğiniz yeri unutmayın. Ülkenize ve içinde doğup büyüdüğünüz topluma katkıda bulunmaya çalışın. Başka ülkelerde görev yapacak olsanız bile birikimlerinizi, tecrübelerinizi ülkemize aktarmayı ihmal etmeyin. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Sürekli okuyun. Zihninizi taze tutun. Her ne kadar elektronik kitaplar revaçta olsa da ben hâlâ kitap kokusunu tercih ediyorum.” sözleriyle hem aidiyet duygusunun ve kitap okumanın önemine değindi.
Törenin ardından toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi. Etkinlik sonrası İGÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı A. Şenol Armağan, öğrencileri kütüphaneye davet ederek onlarla sohbet etti. Ayrıca 8 Nisan 2025 Salı günü saat 10.00’da çevrim içi olarak gerçekleştirilecek olan konferansa davette bulundu.
“61. Kütüphane Haftasında Yapay Zeka Kütüphaneciliği” başlıklı konferansa, İGÜ Eski Öğretim Üyesi ve Türk-Alman Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aykut Arıkan konuşmacı olarak katılacak. Armağan, “Prof. Dr. Arıkan, yapay zeka konusunda Türkiye’deki en yetkin kişilerden biridir” diyerek şu ifadeleri kullandı:
“Yapay zeka, her alanda olduğu gibi kütüphaneleri ve kütüphaneciliği de etkiliyor. İş yapma tarzlarımızı kökünden değiştiriyor. Yapay zekayı özellikle tekrarlı işlerde kullandığımızda önemli zaman kazançları elde edilecektir.”
Armağan, etkinlik sonunda öğrencilere literatür tarama, çeviri ve metin düzenleme gibi çalışmalarda yapay zekadan faydalanmalarını önerdi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sanat ve Tasarım Uygulama ve Araştırma ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Teknoloji Transfer Ofisi’nde geliştiril...