Uşak’ta görev yapan doktor, öğretmen, okul müdürü, polis ve psikolojik danışmanlara yönelik çocuk istismarına farkındalık oluşturmak amacıyla İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) öncülüğünde eğitim verildi. Eğitmen Dr. Bülent Tansel tarafından verilen seminerde çocuklara küçük yaşta verilen cinsellik eğitiminin önemine değinildi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) ve Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığıyla hayata geçirilen ve 3 gün sürecek olan “Çocuğun cinsel istismarında psiko-sosyal yaklaşımlar” semineri 14 Aralık’ta başladı. Tarihi önceden belirlenen seminer, Uşak İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Seminerde eğitmen olarak sunum yapan Dr. Bülent Tansel ile birlikte İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Arda Öztürkcan, İGÜ Öğrenci Dekanı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Halil Yaşar, çok sayıda doktor, öğretmen, okul müdürü, polis ve psikolojik danışman katıldı.
Eğitim öncesinde salondaki katılımcılara açıklamalarda bulunan Dr. Bülent Tansel, konunun dramatik bir konu olduğunu ve bu konuyu katılımcıları sıkmadan, en iyi şekilde anlatılması gerektiğini belirterek bu eğitimde bunu sağlayacağını açıkladı.
İhlas Haber Ajansı kameralarına özel açıklamalarda bulunan İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Arda Öztürkcan, 2 gün daha sürecek seminerlerin ardından bir gün de okul müdürleriyle beraber olacaklarını ve tüm İl Eğitim Müdürlüklerinden gelen eğitim davetlerine de her zaman açık olduklarını söyledi. Öztürkcan, “Öğrenciler, eğitim hayatına ilk başladıkları zaman, yani ailelerinden ilk ayrılışlarında karşılaştıkları insanlar öğretmenleri oluyor. Bu tarz eğitimlerle öğretmenlerin bilincinin, farkındalığın artırılması bizim için önemli. Üniversitemiz bu anlamda öğretmenlerle birlikte bir araya gelip akademisyenlerini, öğrencilerini buluşturarak çalışmalarını sürdürmeye gayret etmekte. Konuyla ilgili bilincin ve farkındalığın artırılması için üniversitemiz çok ciddi çalışmalar yapıyor.” ifadelerini kullandı.
Sözlerine devam eden Doç. Dr. Öztürkcan, uluslararası bir üniversite olma yolunda hızla ilerlediklerini ve bu tür eğitimlerin sayısını artırmak istediklerini söyledi. Öztürkcan, “Üniversite olarak 2018 yılından itibaren programlarımızı akredite etmeye başladık. Şu anda uluslararası akreditasyona sahip 65 programa ulaşmış durumdayız. Aynı zamanda Times Higher Education (THE) tarafından yapılan sıralamaya göre “Nitelikli Eğitim (SDG4)” kategorisinde 2019 yılından günümüze Türkiye’de birinci sıradayız ve bu başarımızla uluslararası bir üniversite olma yolunda ilerliyoruz. Bugün burada olarak, topluma hizmet kapsamında bu eğitimlerin sayısını artırmak, öğretmenlerimizle, üniversitelerimizle, sanayiyle iş birliklerimizi artırmak istiyoruz.” dedi.
Dijital teknolojiler ve yapay zeka alanında küresel yarışta ön sıralarda ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), uluslararası akademik iş birliklerini ...