İstanbul Gelişim Üniversitesi

Üniversite Gündeminden

İGÜ’de “86 yıldır sönmeyen ışık Atatürk’ü an(la)ma” programı gerçekleşti!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 86’ıncı yılında İGÜ’de anıldı. Anma programı, İGÜ Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Yüksel Barut, Araştırmacı Yazar Dr. Onur Uzer’in katkılarıyla gerçekleştirildi. İGÜ Rektörü Bahri Şahin’in açılış konuşmasıyla başlayan program, sırayla Dr. Yüksel Barut ve Dr. Onur Uzer’in konuşmalarıyla devam etti. Programda Gazi Atatürk’ün sevdiği türkülere, şiirlere ve zeybek dansına da yer verildi.

İGÜ Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin “Atatürk’ü sadece bir gün değil, yıl boyunca anmak lazım. Atatürk’ü sözle değil, fiille anlamak gerekiyor.” derken İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin Atatürk’ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe ilerlediğini, kalite odaklı bir gelişim sürdürdüğünü dile getirdi. Mustafa Kemal Atatürk’ün yalnız Türkiye’nin değil, tüm dünyanın saygıyla andığı bir lider olduğuna vurgu yaptı. “İstanbul Gelişim Üniversitesi akademisyenlerini ve tüm bilim insanlarını daha fazla bilim üretmeye davet ediyorum. Ancak o zaman Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden gitmiş oluruz.” diyen Prof. Dr. Bahri Şahin “Türkiye Cumhuriyeti’nin ortak paydası Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bayrağımızdır.” sözleriyle konuşmasını noktaladı.



Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Yüksel Barut’un konuşması, Atatürk’ün çok sevdiği “Yanık Ömer” türküsünden hemen sonra başladı. “Atatürk’ü önce anlayıp sonra anmak istiyoruz.” diyen Barut, Yakup Kadri Karaosmanoğlu ve Halide Edip’in Atatürk’ü tasvir ettiği yazıları okudu. Mustafa Kemal Atatürk’ün öngörülerinin ne denli isabetli olduğuna vurgu yaptı. “Benzemez Kimse Sana” ve “Yemen Türküsü”nden sonra konuşmasına devam eden Barut, Mustafa Kemal’in kendisine atfedilen doğaüstülüğe ve olağanüstülüğe şiddetle karşı çıktığını, sahip olduğu tüm saygı değer özelliklerin Türk milletinin bir ferdi olduğu için kendisinde bulunduğunu söylemesine dikkat çekti. Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Yüksel Barut, Atatürk’ün “Benim manevi mirasım ilim ve akıldır.” sözleriyle konuşmasına son verdi.

Dr. Onur Uzer konuşmasına Atatürk’ün bilinmeyen yönlerini ve geçirdiği hastalıkları, yaralanmaları anlatarak başladı. “Bugün onu farklı yönleriyle anlamaya çalışacağız.” diyen Dr. Uzer, Atatürk’ün çocuklara ve doğaya karşı hassasiyetinden bahsederek anekdotlar aktardı. Mustafa Kemal Atatürk’ün bazen bütün gününü kitap okumaya ayırdığını, bazı arkeolojik kazılara bizzat katıldığını ve her alanda bilime öncülük ettiğini, her fırsatta bilimsel çalışmaları teşvik ettiğini vurguladı. Dr. Uzer konuşmasına Atatürk’ün birçok öğrenciyi eğitim almaları için yurt dışına gönderdiğine değinerek devam etti. Atatürk’ün zeybek dansına olan ilgisi ve sevgisine dikkat çekti. Dr. Onu Uzer, “Büyük liderlere yas ve matem gerekmez.” sözleriyle konuşmasını bitirdi.

İGÜ Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, katılımlarından ötürü Dr. Onur Uzer’e plaket takdim etti. “Atatürk’ün gösterdiği yolda yılmadan üreteceğiz.” sözlerinden hemen sonra Prof. Dr. Bahri Şahin programı düzenleyen akademisyen ve öğrencilere, tüm katılımcılara ve konuklara teşekkür etti. Program, İGÜ Gençlik Korosu performansı ile sona erdi.



İGÜ’de “86 yıldır sönmeyen ışık Atatürk’ü an(la)ma” programı gerçekleşti! Eklenme Tarihi: :   14 Kasım 2024 Perşembe

İGÜ Psikoloji Uygulama ve Araştırma Merk...

İstanbul Gelişim Üniversitesi akademik, bilimsel ve kültürel faaliyetlerle ...

Eklenme Tarihi: :   6 Aralık 2024 Cuma

Bilecik'te yapay zekâ destekli sesli bet...

Bilecik'te 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında bir etkinlik düzenlend...

Eklenme Tarihi: :   6 Aralık 2024 Cuma


AQAS AHPGS ABET SGHM
IQD TSE SKS