Stanford Üniversitesi’nin her yıl gerçekleştirdiği “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesi ve dünyanın önde gelen araştırma ve akademi portallarından biri olan Research.com’un dünyanın ve ülkelerin “En İyi Bilim İnsanları”nı sıraladığı listede öne çıkan İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından hazırlanan “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2023”te “En Yüksek %10’luk Dilimde Atıf Alan Yayın Sayısı” kategorisinde de başarısını tescilledi. İGÜ, üniversitelerin kendilerine ait geçmiş verileri dikkate alınarak hesaplama yapıldığında, bu başlıkta istikrarlı gelişim gösteren ilk 3 üniversiteden biri oldu.
Çağa uygun, gelişen, üreten ve kaliteli eğitim anlayışıyla ilerleyen İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ); bilim, teknoloji ve Ar-Ge çalışmalarıyla öne çıkıyor. 208 üniversitenin 74 farklı göstergeye göre değerlendirildiği “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2023”te 6 alanda öne çıkan İGÜ, “En Yüksek %10’luk Dilimde Atıf Alan Yayın Sayısı” kategorisinde gelişim gösteren ilk 3 üniversiteden biri oldu. Research.com “En İyi Bilim İnsanları” listesi ve Stanford Üniversitesi’nin “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer alan İGÜ’nün başarısı YÖK tarafından da tescillendi.
Research.com “En İyi Bilim İnsanları” listesinde İGÜ’den 3 akademisyen yer aldı
Bilim insanları için dünyanın en önemli çevrim içi akademik portallarından biri olan Research.com “En İyi Bilim İnsanları” listesinde İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin 3 akademisyeni yer aldı. Bilim insanlarının kendi alanlarında oluşturduğu çalışmalar üzerinden hazırlanan listede; D-Indeks verilerinin baz alınmasının yanı sıra araştırmacıların aldıkları ödüller, akademik yayınlar ve atıf sayıları da göz önünde bulundurularak listenin kriterleri oluşturuluyor.
Bilimsel üretkenlik açısından ölçme, değerlendirme ve bilim insanlarının performanslarını izleme amacıyla oluşturulan D-indeksi baz alınarak oluşturulan listeye göre İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden başarılı çalışmalarıyla “En İyi Bilim İnsanları” listesinde yer alan 3 akademisyen;
İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, Mühendislik ve Teknoloji alanında Türkiye’den sıralamaya giren 47 bilim insanı arasında 17’nci, dünyada 4020’nci sırada yer aldı.
İGÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nden Prof. Dr. Kemal Sıtkı Türker, Türkiye’den sıralamaya giren 6 bilim insanı arasında 4’üncü, dünyada ise 5870’inci olarak önemli bir başarıya imza attı.
İGÜ İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Festus Victor, Ekonomi ve Finans alanında Türkiye’den sıralamaya giren tek bilim insanı olurken, dünyada 1183’üncü olarak sıralandı.
“Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde İGÜ’den 4 akademisyen!
Bilim insanlarının makalelerinin yayımlandığı derginin etki değeri, nitelikli yayın sayısı, çalışmalarına yapılan atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks, ilk isim ve tek isim makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve atıf yapan makalenin yayımlandığı derginin etki değeri gibi uluslararası ölçütler temel alınarak oluşturulan; Stanford Üniversitesi’nin her yıl gerçekleştirdiği “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesi "Kariyer Boyu Etki" ve "Yıllık Etki” olarak iki kategoride yayımlanıyor. Listede; İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden 4 akademisyen yer aldı. İGÜ Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, listelerde ismini koruyan bilim insanı olarak “Kariyer Boyu Etki” listesinde yer alırken; aynı listede İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) Lojistik Yönetimi Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Festus Victor Bekun ve Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Uçak Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Ahmet Cihat Baytaş da “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” arasında yer aldı. Detaylı kriterlere göre sıralanan listede, “Yıllık Etki” kategorisinde ise İİSBF Lojistik Yönetimi Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Festus Victor Bekun ve İİSBF Uluslararası Ticaret Ve Finansman Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Edmund Ntom Udemba “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesine adını yazdırdı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü ve Güz...
Avrupa Birliği’nin desteklediği Gençlerin Örgütsel Liderliği (Youth Organiz...