Mardin’de okul müdürleri ve rehber öğretmenlere eğitim verilecek
İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin Mardin’de düzenlediği eğitim programları başlıyor. 13 Kasım tarihinde başlayacak eğitimlere, okul müdürleri ve rehber öğretmenler katılacak.
Mardin’de okul müdürleri ve rehber öğretmenler için düzenlenen eğitimler başlıyor. İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘Eğitimsel Liderlik’ ve ‘Öğreneni Güçlendirme’ adlı eğitimler, Dr. Öğr. Üyesi Derya Kavgaoğlu tarafından verilecek.
“OKUL LİDERLERİNİN YÖNETİM PRATİĞİNİ DESTELEYECEK”
Okul müdürlerinin katılacağı ‘Eğitimsel Liderlik’ programının detayları hakkında açıklamalarda bulunan Dr. Öğr. Üyesi Derya Kavgaoğlu, programın çağdaş eğitim ve liderlik teorilerinden hız alarak okul liderlerinin yönetim pratiklerini desteklemek amacıyla tasarlandığını belirtti.
Eğitimin yaklaşık iki saat süreceğini söyleyen Kavgaoğlu, “Programla, liderlik yetkinliklerinden, liderliğin iletişim diline, kurum kültürü ve ikliminden, takipçilerle iletişime, öğretmenlerin mesleki gelişimini sağlamadan, etkin ekip yönetimiyle etkili okul oluşturmaya kadar liderin dikkatindeki tüm öğelerin grup etkinlikleri ve oyunlarla ele alınacağı etkileşimli bir eğitsel kapsam sunulacak. Eğitim Programı, okul yöneticileri arasındaki mesleki iletişimi ve tecrübe paylaşımını teşvik ederek alışılmış yönetimsel sorunlarda bireysel olarak farklılaşan liderlik pratiklerini gözlemleme ve deneyimleme fırsatı sunacak” dedi.
“REHBERLİK MÜDAHALE FONKSİYONLARINA DESTEK OLACAK”
Rehber öğretmenler için verilecek eğitimlerin detaylarını da paylaşan Kavgaoğlu, “Öğreneni Güçlendirme programı, öğrenen profilini güçlendirmek için rehber öğretmenlerin hâlihazırdaki rehberlik müdahale fonksiyonlarına destek olacak, eğitim psikolojisi bakış açısının eğitim yönetimi ve program geliştirme pratikleriyle harmanlandığı alternatif uygulama ilkeleri sunmayı amaçlıyor” ifadelerini kullandı.
Kavgaoğlu açıklamalarını şöyle sonlandırdı:
“Programla, öğrenciyi destekleyen örgütsel yapı, yönetsel iletişimin gücü, okul programı geliştirme süreçlerinde öğrenciyi destekleyici hareket alanları, öğrencinin ve öğretmenin değişen profili gibi öğrencinin doğrudan veya dolaylı olarak güçlendirilebileceği alanların ele alınacağı, bu alanlara ilişkin uygulama ilkelerinin paylaşılacağı grup etkinlikleri ve oyunlarla desteklenen etkileşimli bir eğitsel kapsam sunulacak. Eğitim Programı rehber öğretmenler arasındaki mesleki iletişimi ve tecrübe paylaşımı teşvik ederek rehberlik alanının alışılmış müdahale tekniklerini bilimsel bir bakışla yeniden yorumlama ve öğrencileri güçlendirmede alternatif bir sistem kurgusunu deneyimleme fırsatı sunuyor.”
Eklenme Tarihi: : 12 Kasım 2021 Cuma