İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanat Fakültesi öğrencileri “Bizce İstanbul” isimli bir projeye imza atıyor. İç Mimarlık, İç Mimarlık Çevre Tasarımı, Sinema ve Televizyon, İletişim Tasarımı, Grafik Tasarımı gibi birçok farklı bölümde lisans eğitimi gören öğrencilerden oluşan ‘Bizce İstanbul Ekibi’, İstanbul’un kültürel mirasını doğru tanıtarak, sanatına, kültürüne sahip çıkan bir gençlik oluşmasında farkındalık yaratmayı amaçlıyor.
“İSTANBUL’UN EŞSİZ KÜLTÜREL MİRASINDAN YOLA ÇIKILDI”
Projenin, Sanat ve Tasarım Tarihi derslerinde yapılan İstanbul sunum ödevleriyle ortaya çıktığını ve geliştiğini ifade eden Dr. Öğretim Üyesi Pelin Aykut, “Bu projeyi ortaya atarken, İstanbul’un eşsiz kültürel, sanatsal, mimari mirasından yola çıktım. Bu sonsuz malzemenin kullanılması ve gençler tarafından benimsenerek, doğru yorumlanması ve aktarılması gerektiğine inandım. Birlikte yola çıktığım, bu projeye inanan ve içinde olmak isteyen genç arkadaşlarıma güvenim tam. Projemiz onaylanır ve gereken desteği alabilirse, bizim yapacağımız bu ilk çalışmanın, bu tür çalışmaların yolunu açabileceğine de inanıyorum” dedi.
“ŞEHRE HAK ETTİĞİ DEĞERİ GÖSTEREBİLMENİN BİR YOLU”
İstanbul konulu söyleşilerle İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin farklı fakültelerde öğrenim gören öğrencilerin de görüşlerini almayı planladıklarını belirten Aykut, “Projenin, İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin doğru tanıtımı açısından da büyük önem taşıdığını düşünüyorum. ‘’Bizce İstanbul’’ Doğduğumuz/Yaşadığımız/Okuduğumuz şehir olarak her birimiz için ayrı anlamlar taşıyan bu şehri üniversitelilerin gözüyle anlatma, anlamlandırma, yaşatma projesi. Bir anlamda, gençlerin aracılığıyla, şehre hak ettiği değeri, saygıyı gösterebilmenin de bir yolu belki” şeklinde konuştu.
Bizce İstanbul Ekibi’nin, gerçekleştirilen ve gerçekleştirilmesi hedeflenen tüm projelerde ilkeli duruşundan ödün vermeden ve amaçlarından şaşmadan yoluna devam etmeyi hedef olarak benimsediğinden bahseden Aykut, ilke ve prensiplerini ise şu şekilde sıraladı:
“Eşitlik, açıklık, girişimcilik, bilgiye değer vermek, birlikte gelişmek, açık kaynak, iş yaparken öğrenmek, sinerji ve ortak güç oluşturmak, kolektif akıl anlayışı ile hareket etmek, sürekli iyileştirmek ve geliştirmek, evrensel ve insani değerleri korumak olarak sıralanabilir.”
“ON BÖLGE BELİRLEDİK”
Ekibinin amacının, kendine ve ulaşabildiği çevreye sürekli katkı sağlamaya gayret göstermek olduğunu belirten Dr. Öğretim Üyesi Pelin Aykut, projenin iş planı hakkında da bilgi verdi. Aykut, konuşmasını şöyle sonlandırdı:
“İmgenin gücüne ve görsel kültürün yükselişine inanarak araştırmalarımız sonucunda mimarisini, kültürünü, sanatını, eğlence hayatını, yemek kültürünü, çarşısını anlatmak istediğimiz on bölgeyi belirledik. Taksim, Beşiktaş, Sarıyer, Üsküdar, Balat, Karaköy, Sultanahmet, Eminönü, Kadıköy ve Adalar ile güz ve bahar dönemimiz boyunca içerik üreterek seçtiğimiz yerleri, Ocak 2020’den başlayarak, Mayıs sonuna kadar, on beş günde bir, vlog olarak Youtube üzerinden sunmayı planladık. Her vlog, üç dört dakikalık bir kaç bölümden oluşacak ve toplamda yirmi dakikayı geçmeyecek.”
Avrupa Birliği’nin desteklediği Gençlerin Örgütsel Liderliği (Youth Organiz...
Son günlerde hem üretimi hem de tüketimi hızla yaygınlaşan Dubai çikolatası...