İstanbul Gelişim Üniversitesi

ÖSYM Tercih Robotu

ÖSYM Tercih Robotu

ÖSYM tercih robotu üniversite tercihleri sürecinde olan aday öğrencilere ÖSYM’nin 2021 YKS yerleştirme kılavuzunda yer alan verilere filtreleyerek ulaşmasını sağlar. ÖSYM tercih robotları lisans ve ön lisans programlarını, başarı sıralamalarını, puanlarını, kontenjanlarını, özel şart ve koşullarını, eğitim sürelerini, eğitim dillerini ve akreditasyon durumlarını öğrencilere özetleyerek sunduğu için kullanım açısından daha konforlu ve güvenli bir üniversite tercihi süreci sunmaktadır. Öğrenciler ÖSYM tercih robotunda istediği bölüme, şehre, üniversiteye göre listeleme ve araştırma yapabilmektedir.
 
ÖSYM tercih robotuyla doğru sıralama istatistiklerinde bulunabiliriz. Öğrencilerin gelecek hedeflerinde istekleri ve olanakları doğrultusunda, ÖSYM kılavuzu kaynaklı oluşturulmuş en sağlıklı tercih listelerini oluşturmamızı sağlar. ÖSYM tercih robotu sıralama aralıkları belirleme sayesinde nokta atışı hedefler doğrultusunda tercihlere daha doğru ulaşılabilir.

ÖSYM Tercih Robotu - 1

ÖSYM Tercih Robotu Nasıl Kullanılır?


Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından her yıl liselerin son sınıf öğrencileri ve liselerden mezun olan öğrencilerin, yükseköğretim programlarına devam edebilmek ve seçecekleri yükseköğretim bölümüyle ilgili planladıkları kariyer hedeflerini gerçekleştirebilmeleri için girebilecekleri bir sınav yapılmaktadır.
 
ÖSYM tarafından yapılan bu sınava her sene iki milyonun üzerinde aday başvuru yapmakta ve sınav sonucunda bir milyonun altında olan yükseköğretim kontenjanlarına yerleşebilmek adına adaylar başarı göstermeye çalışmaktadırlar. Sınava giren her aday için, sınavdaki başarı durumuna göre bir YKS sonuç belgesi oluşturulmakta ve oluşturulan bu sonuç belgesiyle beraber adayın, ÖSYM’ nin belirttiği tarihler arasında yükseköğretim programları için tercih yapması istenilmektedir.
 
ÖSYM tarafından yapılan sınava elde edilen başarı puanlarıyla tercih yapmak isteyen üniversite adayları, kendi puanlarına denk gelen ve yerleşebilecekleri yükseköğretim programlarını araştırmak adına ÖSYM tercih robotu kullanmaktadır. ÖSYM tercih robotu, tüm yükseköğretim programlarıyla ilgili çok yönlü bilgi sağlayarak üniversite adaylarına üniversite tercihlerde yardımcı olmaktadır. 
 
Bu anlamda üniversite tercihinde bulunacak adaylar için ilk başvurulacak kaynaklardan biri haline gelmiş ve farklı kurumlar veya kişiler tarafından üniversite adaylarının kullanımına sunulmak üzere YKS tercihlerinde aktif edilmektedir.

ÖSYM Tercih Robotu - 2

YKS Tercih Robotu


Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın ardından üniversiteye yerleşmek isteyen aday öğrencileri bekleyen telaşlı süreçlerden biri de üniversite tercihleri sürecidir. Aday öğrenciler YKS’nin ardından sınavdaki başarılarına bağlı olarak tercih yapacakları;
 
Y-TYT 
Y-EA
Y-SAY
Y-SÖZ
 
Y-DİL puan türlerinden puanları ve başarı sıralamaları ile kariyer hedefleri doğrultusunda bölüm ve üniversite arayışına girer. 

YKS Tercih Robotu Nasıl Kullanılır?


YKS tercih robotuyla kategorize edilebilen birçok özellik sayesinde öğrenciler tercihlerinde doğru bir listeleme yapılabilmektedir. Ek puanlı tercihlerde bulunacak öğrenciler için bölüm ve dal seçimleri sonrası kendi sıralamaları ve TYT puanları ile YKS tercih robotunu kullanmanın faydasını göreceklerdir. YKS Tercih Robotu, doğru tercih yapma konusunda sizlere yardımcı olacaktır.
 
Bu süreçte öğrencilere YKS tercih robotları yardımcı olmaktadır. YKS tercih robotu öğrencilerin yüzlerce üniversite ve bölüm arasında kendi kariyer hedefleri, başarı sıralamaları ve taban puanlarına göre listeleme yapmasını sağlar. ÖSYM’nin 2021 YKS yükseköğretim programları ve kontenjanları kılavuzunda yer alan kontenjanları, özel şart ve koşulları, taban puanları, başarı sıralamaları gibi detaylı bilgileri YKS tercih robotu üniversitelere, bölgelere ya da şehirlere göre filtreleyerek öğrencilere sunduğu için daha çok kullanılmaktadır. 

Ek Tercih Sihirbazı


Üniversite öğrenci adayları, Yükseköğretim Kurumu Sınavında elde ettikleri başarı sıralamarıyla, üniversite bölüm tercihleri yapmaktadır. Öğrenciler istedikleri üniversite ve bölüm tercihlerini yaparken, bununla ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için tercih sihirbazlarını kullanmaktadır.

Üniversite adaylarına, ÖSYM tarafından 2 farklı zamanda tercih yapma hakkı tanınmaktadır. İlk tercihler Genel Tercihler olarak adlandırılırken, ikinci tercihler Ek tercihler olarak adlandırılmaktadır. Adaylar, ilk tercih olan Genel Tercihlerde istedikleri yere yerleşemediklerinde, genel tercihler sonucunda üniversitelerin kalan kontenjanları için Ek Tercih imkanı bulunmaktadır.

Eklenme Tarihi: :   26 Mart 2021 Cuma


AQAS AHPGS ABET SGHM
IQD TSE SKS